Ehliyeti olanlara duyuru yapıldı! Bugün herkes plakasını kontrol etsin: Aracının plakasında bu olanlar 1.671 TL ödeyecek

Ehliyeti olanlara duyuru yapıldı! Bugün herkes plakasını kontrol etsin: Aracının plakasında bu olanlar 1.671 TL ödeyecek
Otomobil sahiplerine çok önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda araç plakalarına dikkat edilmesi gerektiği ve cezasının 1.671 lira olduğu ifade edildi.

2023 yılında idari para cezaları için %112,9 oranında zam belirlendiği belirtilerek sürücülerin bu konuda dikakt etmesi gerektiği bildirildi. Bu göre trafik cezalarına zam yapıldı ve tutarlar caydırıcı seviyeye kadar geldi. Kırmızı ışıktan hız sınırı cezasına kadar çok büyük zamlar yapıldı. 

Trafikte güvenlik için olmazsa olmazların başında gelen kurallardan biri emniyet kemeri takmamak olsa da maalesef bu durum en çok ihlal edilen trafik kuralları içerisinde yer aldığı ifade edildi. Bu doğrultuda aracında emniyet kemeri takmayan ve takmadığı belirlenen sürücülere 436 lira para cezası verileceği ifade edildi.

Birçok sürücü tarafından ihlal edilen kurallardan biri de sürücünün araç kullanırken telefonla konuşması olduğu belirtilerek seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, dikkat dağınıklığı yaratarak kazaya sebebiyet verdiği duyuruldu. Bununla beraber telefon ile konuşulduğu KGYS'ler ile bile tespit edilirse 951 lira para cezası verilecek.

1.917 TL CEZASI VAR 

Yaya geçidinden karşıdan karşıya geçen yayaya yol vermemek, ülkemizde sıklıkla yapılan kural ihlallerinden biri olduğu belirtilerek yayay yol vermemenin cezasının 1.917 lira olduğu ifade edildi.

Kırmızı ışık cezası basit bir ceza türü gibi görülse de, hem şehiriçi hem şehirdışı yolculuklarda en sık karşılaşılan ihalllerden biri olduğu belirtilerek kırmızı ışık kuralına uymayanlara 951 TL para cezası verilecek. Muayenesiz araç kullanmak, araçta var olan bir problemi önceden öğrenip soruna çözüm bulmayı engellediği belirtilerek sorunlu bir araçla trafiğe çıkmak ise aracı kullanan kişi ve trafikteki diğer insanlar için kötü sonuçlar yaratabildiği duyuruldu. Bu kapsamda araç muayenesini yaptırmama durumunda sürücünün aracı trafikten men edilir ve sürücüye 951 TL tutarında ceza verileceği ifade edildi.

PLAKALAR İÇİN 1.671 TL CEZA VERİLECEK 

Tüm bunların yanı sıra araçların plakası da çok çok önemli. Buna göre araç sahiplerinin plakalarına dikkat etmesi gerektiği ve plakalarının okunur olduğundan emin olmaları gerektiği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak aracın plakasının okunurluğunu engelleyecek değişiklikler yapılması ve okunurluğunu engelleyecek silinme veya stiker yapıştırma gibi durumlar olduğunda 1.671 TL ceza verilecek.