Ehliyeti olanlar dikkat! Arabasında bunu yapanlar yandı: 4.691 TL dev ceza ödeyeceksiniz

Ehliyeti olanlar dikkat! Arabasında bunu yapanlar yandı: 4.691 TL dev ceza ödeyeceksiniz
Milyonlarca otomobil sahibi için çok önemli bir duyuru yapıldı. Yapılmaması gerekenler paylaşılırken gerekli kuralları ihlal edenlere dev ceza verileceği bildirildi.

Yeniden değerleme oranına göre yüzde 112,9 olarak belirlenen 2023 trafik cezalarının belli olduğu belirtilerek sürücülerin uyması gereken kullar da belirtildi. Bu durumda 1 Ocak itibari ile yeni ceza tutarları paylaşıldı ve araç sahiplerinin uyması gerektiği ifade edildi. 

TELEFON İLE KONUŞMA 

Konu ile ilgili olarak arabasında telefonla konuşan sürücülere dev ceza verileceği bildirildi. Seyir halinde telefon ile konuştuğu belirlenen sürücülere 951 TL para cezası verilecek.

YAYALARA YOL VERMEME 

Tüm bunlarla beraber yaya geçidinden karşıdan karşıya geçen yayaya yol vermemek de ceza sebebi. Bunu yapan sürücüler 1.917 TL para cezası alacak.

YÜKSEK SESLE MÜZİK 

Başkalarını rahatsız etmemek ve ses kirliliğine neden olmamak amacıyla aracında yüksek sesle müzik dinleyenlere de ceza verilecek. Bu durumda bunu yapan sürücülere 436 TL para cezası verilecek.

KIRMIZI IŞIĞA UYMAMAK 

Ülkemizde birçok araç sürücüsü özellikle ara sokaklardaki kırmızı ışıklara uymuyor. Kırmızı ışıkta beklemeyip geçen sürücülere ise 951 TL ceza verileceği aktarıldı.

EMNİYET KEMERİ İHLALİ 

Trafikte güvenlik için olmazsa olmazların başında gelen kurallardan biri olduğundan emniyet kemeri takmayan sürücülere tespit edildiğinde 436 TL para cezası verilecek. 

TOPLAM 4.691 TL CEZA

Bu kurallara uymayan sürücülere ise toplamda 4.691 TL ceza verilecek. Bundan dolayı araç sahiplerinin bu kurallara ve diğer belirlenen kurallara azami dikkat göstermesi gerekiyor.