e-Devlet üzerinden yeni sistem başladı! Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Bundan sonra oradan yapılacak

e-Devlet üzerinden yeni sistem başladı! Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Bundan sonra oradan yapılacak
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren çok önemli bir gelişme yaşandığı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyuruldu. Bu kapsamda işlemlerin e-Devlet üzerinden yapşılacağı aktarıldı.

Milyonlarca ev sahibi ve kirada oturan vatandaşı ilgilendiren bir gelişme yaşandığı bildirildi ve bu gelişme Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyuruldu. Sözleşmelerin artık e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtilerek bu konu hakkında eylem planı hazırlandığı ifade edildi.

2024 SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Bu konu hakkında eylem planı hazırlandığı belirtilerek eylem planının ayrıntıları da vatandaşlar için açıklandı. Söz konusu düzenlemenin 2024 yılının sonuna kadar tamamlanacağı belirtilerek kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılacağı ifade edildi.

Bu uygulama kapsamında kayıtdışılığın önüne geçilmesi hedeflendiği aktarıldı ve uygulama hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Bu düzenleme hakkında yapılan açıklamada 291 kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak 900 öneriyi değerlendirildiği bildirildi ve 2023-2025 dönemini kapsayan, “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı”nın yürürlüğe konulduğu paylaşıldı.

BAKAN NEBATİ'NİN AÇIKLAMALARI 

Tüm bunlarla beraber düzenlemeler hakkında Bakan Nebati bir açıklama yaptı. Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle oldu:

"Rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz"