Devrim Akyıl’dan Vergi Uyarısı: Korkunç Bir Tablo Var!

Devrim Akyıl’dan Vergi Uyarısı: Korkunç Bir Tablo Var!
Devrim Akyıl, 2024 yılında Türkiye’nin vergi artışlarına gideceğini ancak dolaylı vergilerin daha fazla yüklenemeyeceğini söyledi. Akyıl, varlık vergisi gibi yeni vergilerin getirilmesi gerektiğini savundu.

Ekonomist Devrim Akyıl, 2024 yılında Türkiye’nin vergi artışlarına gideceğini ancak dolaylı vergilerin daha fazla yüklenemeyeceğini söyledi. Akyıl, varlık vergisi gibi yeni vergilerin getirilmesi gerektiğini savundu.

Dolaylı Vergilerde Sınır Geldi

Devrim Akyıl, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Orta Vadeli Program’ın (OVP) gelir-gider meselesine baktığımızda hedeflenen yeni vergiler ya da yeni vergi artışları olacağı şeklinde yorumlandığını belirtti. Ancak Akyıl, OVP’nin de 2024 içerisinde vergi artışları olduğunu ancak bunların dolaylı vergilerden gelmeyeceğini ifade etti.

Akyıl, “Dolaylı vergiden gelinen bu % 76’nın % 180’i çıkamayacağını düşünen taraftayım. Eninde sonunda bu 2, 3, 5 evi olanlardan artan bir oranda adaletli bir vergi sistemine en sonunda geçmek zorunda kalınacak.” dedi.

Akyıl, bugüne kadar sermaye gruplarının her zaman daha avantajlı olduğunu ve halkın daha çok dolaylı vergi verdiğini hatırlattı. Akyıl, “% 76’nın önemli bir eşik olduğunu ve % 180’in falan üstüne çıkamayacağı için Türkiye’nin de bütçe fazlası vermesine devam etmek zorunda olduğunu” vurguladı.

Varlık Vergisi Gerekiyor

Devrim Akyıl, uluslararası piyasalardan borç bulmak için Türkiye’nin evini düzgün göstermesi gerektiğini söyledi. Akyıl, bunun için de vatandaşın sırtına binerek artık kalmadığını ve binecek bir yer kalmadığını dile getirdi.

Akyıl, “2024’te enteresan şekilde Türkiye tarihinde uzun zamandır görmediğimiz bazı varlık vergisi tipi vergileri getirmek zorunda kalacaklarını düşünüyorum zorunluluk olarak.” diye konuştu.

Akyıl, varlık vergisinin gayrimenkul, servet veya başka uygulamalar şeklinde olabileceğini ancak bunların olmak mecburiyetinde kalınacağını kaydetti.

Akyıl, bu vergileri koymak için de bugünkü ekonomi yönetiminin zorunlu olduğunu çünkü bunları koymadığı zaman idare edilebilecek bir durumun olmayacağını belirtti.

Akyıl, “Bunların içerisinde acı çekme eşiğimizi biraz daha arttırmak mecburiyetindeyiz.” dedi.