Devletten öğrencilere 3 bin 295 TL yardım ödemesi! Başvuru şartları açıklandı

Devletten öğrencilere 3 bin 295 TL yardım ödemesi! Başvuru şartları açıklandı
Asgari ücret, memur ve emekli maaşına gelen zamlarla birlikte yardım ödemelerinin tutarları da güncellendi. İhtiyaç sahipleri için farklı sosyal yardım paketleri bulunurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrenciler için de bir yardımda bulunacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan SED ödemeleri ile ihtiyaç sahibi aileler çocuklarının eğitim masraflarını karşılayabiliyor. 2023 yılıyla birlikte SED yardımı ödeme tutarlarının ne kadar olduğu da sorgulanıyor. Peki, SED yardımı başvuru şartları nelerdir?

2023 SED yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının eğitim masraflarını karşılamaları adına sunulan bu SED yardımı, geçici ya da süreli olarak karşımıza çıkıyor. Başvuru yapan ailelerin sonuçlarının olumlu olmasıyla SED yardımı ödemeleri başlıyor. Geçici ya da süreli olarak karşımıza çıkan bu hizmet modelinde başvuru sahibinin durumuna göre farklı zaman dilimlerinde hesaplarına yatırılmaktadır. Senede en fazla iki defa yapılan bu yardımlar, başvuru sahibinin onay almasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

2023 SED yardımı ne kadar oldu?

2023 yılıyla birlikte asgari ücret, memur ve emekli maaşına gelen zamlar sonra SED yardımları da yeniden hesaplandı ve güncellendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamaları adına sunulan bu yardım, eğitim düzeylerine tutarları da farklılık gösteriyor.

  • İlköğretim öğrencilerine; 3.090 TL,
  • Lise öğrencilerine; 3.295,99 TL
  • Lise düzeyinde olan fakat okumayan öğrencilere; 2.059 TL
  • Yüksek öğretim düzeyindeki öğrencilere; 3.708 TL ödeme yapılıyor.

SED yardım hizmetine nasıl başvuru yapılır?

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamaları için verilen bu SED yardımına nasıl başvuru yapılacağı da sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu yardım ödemelerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmaları gerekiyor.