Cumhurbaşkanı seçim sonrası tarihi verdi: Asgari ücrette son dakika! İşte masadaki 2 zamlı rakam

Cumhurbaşkanı seçim sonrası tarihi verdi: Asgari ücrette son dakika! İşte masadaki 2 zamlı rakam
Ülkemizdeki seçim 28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi ile sona erdi. Şimdi gözler artık asgari ücrete yapılacak zamma çevrildi. Gelen son habere göre masada sadece 2 adet zamlı rakam bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile asgari ücret için çalışmalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Yeni kabinenin belli olması ve açıklanmasından sonra artık asgari ücret için ilk gerçekçi düğmeye basılmış olacak.

2 HAZİRAN’A KADAR BELLİ OLACAK

Yüksek Seçim Kurulu’nun önümüzdeki birkaç gün içerisinde kesin seçim sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Aynı şekilde kabinenin de en geç 2 Haziran Cuma gününe kadar belli olacağı konuşuluoy.r

ASGARİ ÜCRET İÇİN TOPLNATI YAPILACAK

Yeni kabinenin belli olmasından sonra Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Hükümetin çağrısı sonrasında toplanacak olan komisyon toplam da 15 kişiden oluşacak. Karar ise oy çokluğu ile alınacak.

BİR AY İÇİNDE BELLİ OLUYOR

Toplam da 3 ya da 4 defa yapılacak olan toplantıdan sonra yeni asgari ücret belli olacak. Her tarafın bir defa ev sahipliği yapacağı ve her hafta bir toplantı yapılacağı söyleniyor.

ASGARİ ÜCRETTE İLK FORMÜL

Asgari ücret zammında masada sadece 2 tane zamlı formül bulunuyor. Refah payının da hesaplanması ile birlikte asgari ücrette ilk seçenek yüzde 30 zam. Yüzde 30 zam gelmesi ile birlikte net ücret 11.058 TL’ye çıkacak. Brüt ücret ise 13.010 TL olacak.

ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ FORMÜL

Asgari ücrette temmuz ayında yüzde 35 zam yapılması halinde de net ücret 11.475 TL, brüt ücret ise 13.500 TL olacak.