Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu! Emekli bayram ikramiyesi için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu! Emekli bayram ikramiyesi için tarih verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Emekçileri İftar programında yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Erdoğan, geçmişte İETT'de işçi olarak çalışmış biri olarak emekçilerin mücadelesini ve haklarını önemsediğini belirterek, çalışanların haklarının teslim edilmesi için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı, asgari ücretin 17 bin TL'ye çıkarıldığını ve memur maaşlarında önemli artışlar sağlandığını dile getirdi. Bu artışların, çalışan kesimin refahını artırmaya yönelik olduğunu ifade etti.

Sosyal Diyalog ve Sendikal Haklar

Erdoğan, son 21 yılda sosyal diyalog konusunda ciddi ilerlemeler kaydedildiğini ve işçilerin sendikalaşma oranının arttığını belirtti. Ayrıca memurların sendikalaşma oranındaki yükselişe de dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı, alınan olumlu adımlara rağmen muhalefetin engelleme çabalarıyla karşılaşıldığını ve toplu sözleşme ikramiyesi gibi kazanımların iptal edildiğini dile getirdi.

Yanlış Kararların Mücadelesi

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen kararlarla ilgili olarak gerekli adımların atılacağını ve bu yanlışın müsebbiplerine karşı gereken cevabın verileceğini söyledi.