Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 5 bin lira ikramiye verilecek! Banka hesaplarına yatacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 5 bin lira ikramiye verilecek! Banka hesaplarına yatacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mart'taki Kayseri mitinginde kamu bankalarının emeklilere yapacakları promosyon ödemeleri hakkında yaptığı açıklamanın ardından, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önemli bir duyuru yaptı.

SGK, ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine yapılacak olan 5 bin TL'lik promosyon ödemesi için başvuru şartını duyurdu. SGK tarafından yapılan açıklamada, kurumdan aylık alan 12,7 milyon emekli bulunduğu belirtildi. Emeklilere aylık ödemelerin bankalar aracılığıyla yapıldığına vurgu yapılarak, kamu bankalarında promosyon tutarlarının 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendiği ifade edildi.

Ölüm Aylığı Alan Hak Sahiplerine de Promosyon

SGK'nın açıklamasında, ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine yapılacak olan 5 bin TL'lik promosyon ödemesine ilişkin detaylar da paylaşıldı. Başvuruda bulunan hak sahiplerine kamu bankaları tarafından promosyon ödemesi yapılacağı bildirildi. Bunun için emeklilerin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerektiği vurgulandı.

Erdoğan'ın Müjdesi Gerçek Oluyor

21 Mart'taki AK Parti Kayseri mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu müjde, SGK'nın açıklamasıyla somut bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Erdoğan'ın ifadelerinde belirttiği gibi, kamu bankalarının promosyon ödemeleri 8 bin ile 12 bin lira arasında belirlenirken, diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacağına dair beklentilerin olduğu aktarıldı. Bu doğrultuda, emeklilerin ve hak sahiplerinin promosyon ödemelerinden yararlanmaları için gerekli adımları atmaları önem arz etmektedir.