Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammını garantiledi: Yeni asgari ücret 16.000 TL sürprizi geldi! O isim az önce açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammını garantiledi: Yeni asgari ücret 16.000 TL sürprizi geldi! O isim az önce açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete Temmuz'da zam yapılacağını belirtti. Bunun ardından bir açıklama yapılarak yeni asgari ücretin 16 bin lira olabileceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ekonomik adımlar merak ediliyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan, net bir şekilde "Temmuzda asgari ücrete ara zam var" açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamaların ardından asgari ücretin ne kadar olabileceği araştırılmaya başlandı.

ASGARİ ÜCRET 16 BİN LİRA TALEBİ 

Mayıs ayının başlarında yapılan açıklamaya göre, asgari ücretin temmuzda aşağı yukarı 500 dolar bazında güncelleneceği belirtilmişti. Güncel kura bakıldığında asgari ücretin 10 bin 400 lirayı geçebileceği ifade edildi. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, haziran ayı enflasyon rakamlarının henüz açıklanmadığını ifade ederek açlık ve yoksulluk sınırı verilerine göre asgari ücretin belirli bir rakama denk gelmesi gerektiğini paylaştı. Çerkezoğlu açıklamalarının devamında Türk-İş verilerine göre açlık sınırının 10 bin 362 TL, yoksulluk sınırının ise 33 bin 752 TL olduğunu hatırlatarak asgari ücretin 16 bin lira olması gerektiğini aktardı.

10.500 TL İLE 11.500 TL ARASI DA OLABİLİR 

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, temmuz ayında asgari ücrete yüzde 25-35 aralığında bir ara zam yapılacağı belirtilerek 10 bin 500 TL ila 11 bin 500 TL aralığında bir tutara denk gelebileceği paylaşıldı.

ENFLASYONA UYUMLU ARTMASI ÖNEMLİ

Ekonomi uzmanları ise asgari ücretin belirlenmesinde enflasyonun ve yaşanan ekonomik koşulların dikkate alınması gerektiğini vurguluyor. Özellikle son dönemde artan enflasyon oranları, işçilerin alım gücünü olumsuz etkilemekte ve geçim sıkıntısı yaşamalarına neden olmaktadır. Bu nedenle asgari ücretin enflasyonla uyumlu bir şekilde artırılması önem taşımaktadır.