Çocuğu okuyanlar dikkat! Yıllık 3600 TL yardım yapılacak!

Çocuğu okuyanlar dikkat! Yıllık 3600 TL yardım yapılacak!
Bakanlık tarafından verilen destek programına göre çocuğu olan ailelere yıllık 3600 TL destek verileceği açıklandı! Başvuru yapmak isteyen kişiler için ise gerekli olan koşullara detaylarda yer verildi.

Bundan kısa bir süre önce Kabine Toplantısı'nda alınan karar ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara yapılan destek programlarına bir yenisi daha eklendiği ifade edildi. Bu destek ile birlikte eğitim gören kişilere bazı şartları sağlaması halinde aylık 300 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. İhtiyaç sahibi hanelere verilecek olan bu destek kapsamında kanunlar ile belirlenmiş şartların sağlanması gerektiği de yapılan açıklamalar arasındaydı. 

"Başarı Teşvik Programı" kapsamında yapılacak olan bu yardım ile birlikte en az 4 sene eğitim gören ihtiyaç sahibi ailelere eğitim süresi boyunca aylık olarak 300 TL yardımda bulunulacağı ifade edildi. Bu yardımın detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı'nın hemen ardından açıklanarak Aile Bakanı Derya Yanık tarafından ise bu yardım için 1,5 milyar bütçe ayrıldığı açıklanmıştı. 

ŞARTLAR BELLİ OLDU! 

Verilecek olan bu yardım hakkında ilk açıklamayı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Hayata geçireceğimiz yeni bir sosyal yardım faaliyeti de şimdi gençlerimize, öğrencilerimize sesleniyorum: Başarı teşvik programı. Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelere mensup devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz." ifadeleri ile yardımın amacına değinmişti. 

BAKAN DERYA YANIK DUYURDU!

Bu duyurunun ardından ise Aile Bakanı Derya Yanık tarafından ise yardımdan kimlerin faydalanabileceği konusunda "3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi hanelerdeki öğrenciler ile 2828 sayılı Kanun kapsamında korunma altındaki öğrencileri kapsayan programımızla kısa vadede öğrencilerin okul başarısının arttırılması, uzun vadede hanenin yoksulluk kıskacından kurtulmasını hedefliyoruz. Bu program ile inşallah bir yandan evlatlarımızın başarılarını teşvik ederken, bir yandan da beyin göçünü engellemiş olacağız." şeklinde yapılan açıklama ile birlikte başarılı olan ve bu başarısına destek çıkılmasına ihtiyacı olan öğrencilere destek verileceği ifade edildi. 

NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

Destek programları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden gerçekleştirilmektedir. Fakat konu hakkında detaylar yeni belirlendiği için başvuru ekranı henüz açılmamıştır. İlerleyen süreçlerde Aile Bakanı Derya Yanık tarafından yapılacak olan açıklamanın ardından destek hakkında merak edilenler de öğrenilecektir.