Çalışma Bakanı Bilgin beklenen ek zam müjdesini verdi! Peş peşe müjdeler geliyor: Maaşlara 5.250 TL zam yapıldı

Çalışma Bakanı Bilgin beklenen ek zam müjdesini verdi! Peş peşe müjdeler geliyor: Maaşlara 5.250 TL zam yapıldı
Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin müjde vererek maaşlara bir ek zam daha yapıldığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabı üzerinden bir müjde daha duyurdu. Bakan Bilgin açıklamalarını resmi Twitter hesabı üzerinden yaptı. Bakan Bilgin paylaşımında gazi maaşlarının asgari ücret seviyesine yükseltildiğini vurguladı.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Geçtiğimiz günlerde emekli aylıkları ile ilgili yapılan açıklamadan sonra şimdi de gazi maaşları ile ilgili önemli bir adım atıldığı belirtilerek en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye yükseltilmesinden sonra gazi maaşları da asgari ücret seviyesine çıkarıldığı ifade edildi. Bu müjdeli haber ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

BAKAN BİLGİN'İN AÇIKLAMALARI 

Konu ile ilgili olarak Bakan Bilgin'in açıklamaları şöyle oldu:

"Meclis’e sunduğumuz çalışmayla, Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Devlettir ve vatana fedakarca hizmet etmiş Gazilerimizin yanındadır"

5.250 TL ZAM YAPILDI 

Son enflasyon oranları ve asari ücrette göz önünde bulundurulduğunda 650 TL'lik bir zam geldiği belirtilerek 2023 şehit gazi yakınları maaşının 3250 TL oldu. Bu maaşlar 8.500 TL seviyesine çıkarıldı ve 5.250 TL zam yapıldığı ifade edildi.