Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye yatırılacak! İkramiye ödeme günleri belli oldu

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye yatırılacak! İkramiye ödeme günleri belli oldu
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak verilecek olan 5 bin liralık emekli ikramiyeleri için çok önemli bir açıklama yapıldı. Ödemelerin ne zaman yapılacağı da merak konusu oldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak verilecek olan 5 bin liralık emekli ikramiyeleri için beklenen tarih netleşti. Türkiye genelinde 4 milyon 689 bin kişiyi kapsayan emekli ikramiyeleri, 15 Aralık tarihine kadar ödeneceği gibi bu ödemeler, 100. yıl coşkusunu paylaşmak amacıyla bir kez daha gerçekleştirilecek.

Başlangıçta yalnızca çalışmayan emeklileri kapsayan bu özel ikramiye, hükümetin aldığı yeni bir kararla çalışan emeklileri de kapsayacak şekilde genişletildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ödemelerin 15 Aralık'a kadar tamamlanacağını belirtirken, ödeme takviminin detayları da gün yüzüne çıkıyor.

BELİRLENEN TARİHTE YATACAK 

Önceki ödemelerde olduğu gibi, emeklilerin maaş günlerine göre belirlenen gruplar halinde ödeme yapılacak. Bu sayede herkes, belirlenen tarihte ikramiyesini alabilecek.

Ödemelerin bankalarda yaratabileceği olası yoğunluğu azaltmak adına ödemeler aşamalı bir şekilde yapılacak. Bu durum, ödemelerin tek seferde tüm emeklilere ulaşma olasılığını artırıyor.

YAKIN ZAMANDA AÇIKLAMA BEKLENİYOR

AK Parti yetkilileri, 5 bin liralık ikramiyelerin 15 Aralık'a kadar hesaplara yatırılacağını açıklıyor. Pazartesi günü itibariyle ödemelerin tamamlanması öngörülüyor ve emekliler, resmi ödeme takvimiyle ilgili yakın bir zamanda açıklama bekliyor.

Geçmişteki ödemelerde olduğu gibi, emekli maaşlarının yatırıldığı banka hesaplarına pazartesi günü aktarılması planlanıyor. Ödeme günü 20, 21, 22 olanlara 12 Kasım, ödeme günü 23, 24, 25, 26 olanlara ise 13 Kasım'da ilgili ödemeler yapıldı.