Bugünden itibaren faiz yükümlülüğüne dikkat!

Bugünden itibaren faiz yükümlülüğüne dikkat!
Bugün emlak vergisi ödemelerinin son günü. Vergi borcunu ödemeyenler, aylık faizle karşı karşıya kalacak. Tüm tapu sahiplerinin, bugün emlak vergisi ödemelerini tamamlaması zorunlu.

Emlak vergisi ödeme süresi bugün sona eriyor. Henüz ödeme yapmamış olan mülk sahipleri, ödemelerini gayrimenkulün bağlı olduğu belediyelerden, belediyelerin resmi internet sitelerinden veya e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirler. Vergi taksitleri hem nakit hem de kredi kartı ile ödenebilir. Ödemeyi gerçekleştirmeyenlere aylık %4,5 oranında gecikme faizi uygulanacak.

Kimler Emlak Vergisi Ödemek Zorunda?

Türkiye'de bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkul sahipleri emlak vergisini ödemekle yükümlüdür. Geçtiğimiz yıl gayrimenkul satın alanların bu yıl vergilerini ödemeleri gerekiyor. Bu yıl içinde satın alınan mülklerin ilk emlak vergisi ödemesi ise 2025 yılında yapılacak.

Emlak Vergisinden Kimler Muaf?

Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konuta sahip olan emekliler ile emekli dul ve yetim aylığı alan kişiler emlak vergisi ödemekten muaf tutulmaktadır. Ayrıca, engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler de bu vergiden muaftır.

Bugün, emlak vergisi ödeme süresi doluyor ve ödeme yapmayanlar için faiz yükümlülüğü başlıyor. Bu nedenle, mülk sahiplerinin ödemelerini aksatmamaları önem taşıyor. Belediyeler ve e-Devlet, ödeme işlemlerinin hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanabilmesi için gerekli olanakları sunuyor. Vergi mükelleflerinin bu olanaklardan yararlanarak ödemelerini yapmaları büyük önem taşıyor.

Emlak vergisi ödemelerini zamanında yaparak, faiz yükümlülüğünden kaçınmak ve hukuki sorunlarla karşılaşmamak için bugün son gün. Belediye ve e-Devlet üzerinden yapılacak ödemelerle, mükellefler vergi borçlarını kolayca kapatabilirler. Emlak vergisinden muaf olanlar ise belirli koşulları taşıyan emekliler, engelliler ve gaziler gibi gruplardır.