Bu Salı gününden itibaren hesaplara yatıyor! Geri ödemesiz 300 bin TL kredi başvurusu devam ediyor!

Bu Salı gününden itibaren hesaplara yatıyor! Geri ödemesiz 300 bin TL kredi başvurusu devam ediyor!
Aile Bakanlığı tarafından verilen geri ödemesiz tam 300 bin TL’lik kredi desteği başvuruları devam ederken, başvuruları onaylanan vatandaşların bu Salı gününden itibaren banka hesaplarına yatırılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hane halkına 300 bin TL geri ödemesiz kredi verileceğini duyurmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı buna yönelik çalışmalarını hemen başlattı vatandaşlar bu krediden faydalanmak için E-devlet üzerinden ve SYDV şubelerinden başvuruları yapmaya başladı.

Onbinlerce vatandaşın başvuruları kabul edildi ve bu Salı gününden itibaren başvuru sahiplerinin Ziraat Bankası hesaplarına yatırılacağı belirtildi. Başvuruları devam ettiğini ve hafta sonu e-devlet üzerinden de yapılabildiğini belirten Aile Bakanlığı, barınma adı altında hane halkına 200.000 TL ile 300.000 bin TL arasında nakdi yardımların yapıldığını belirtti.

Bunun yanı sıra minimum 35.000 TL, maksimum 100.000 TL ev-bakım-onarım için yine geri ödemesiz nakdi yardımın yapılacağını belirten Bakanlık, bu sosyal yardım uygulamasının da başladığını söyledi.

Peki, bu karşılıksız 300 bin liralık nakit para yardımı kimlere yapılıyor? Aranan şartlar nelerdir? İşte detaylar…

Buna ilişkin bakanlığın kendi resmi wep sayfasında şu bilgilere yer verdi;