Bitcoin Fiyatı Rekor Kırarak 71 Bin Doların Üzerine Çıktı

Bitcoin Fiyatı Rekor Kırarak 71 Bin Doların Üzerine Çıktı
Bitcoin'in spot borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilgisinin devam etmesiyle fiyatı 71 bin doların üzerine çıkarak rekor kırdı. İşte Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki son gelişmeler ve analizler.

Kripto para birimi Bitcoin, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin devam etmesiyle birlikte 71 bin doların üzerine çıkarak rekor tazeledi. Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yüzde 0,7 artarak 2 trilyon 650 milyar doları aştı.

En büyük kripto para birimi Bitcoin, spot Bitcoin ETF'lerine olan yatırım artışını sürdürmesiyle son 24 saatte yüzde 2,3'ten fazla değer kazandı. Analistler, büyük merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmeye başlaması ve daha destekleyici para politikaları izlemesiyle Bitcoin'deki bu artışın desteklendiğini belirtiyor.

Bitcoin'in Geçmişi ve Potansiyeli

Bitcoin, Kasım 2021'de 69 bin dolar seviyesini test ettikten sonra bugün itibarıyla 71 bin 50 dolardan işlem görerek tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Geçen yıl yaklaşık olarak yüzde 157 değer kazanan Bitcoin, analistlere göre nisanda gerçekleşecek olan ve yeni Bitcoin arzını azaltacak olan yarılanma (halving) süreci nedeniyle fiyatındaki yukarı yönlü ivmenin sürebileceğine işaret ediyor.

Diğer Kripto Paralar da Artışta

Bitcoin'in yanı sıra piyasa değeri bakımından 2. sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 0,9 değer kazanarak 3 bin 986 dolar seviyesine ulaştı. Ethereum da 2021 yılında 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

Son olarak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu 11 Ocak'ta onaylamıştı, bu da Bitcoin'e olan kurumsal ilginin arttığını gösteriyor.

Bitcoin'in fiyatındaki bu rekor artışlar ve kripto para piyasasındaki genel iyimserlik, yatırımcıları ve analistleri geleceğe yönelik daha fazla olumlu beklentiye sürüklüyor. Ancak, kripto para birimlerinin volatil doğası ve piyasadaki belirsizlikler, yatırımcıların dikkatli olmalarını gerektiriyor.