Bankada parası olanlar dikkat! Bugün Merkez Banksından flaş karar geldi

Bankada parası olanlar dikkat! Bugün Merkez Banksından flaş karar geldi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamaya göre, FAST işlem tutar limitleri yeniden düzenleniyor.

4 Nisan 2024 tarihi itibarıyla para transferlerinde 100.000 TL'ye, FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek işyeri ödemelerinde ise 250.000 TL'ye yükseltilecek.

TCMB tarafından geliştirilen ve 8 Ocak 2021 tarihinde kullanıma açılan FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi), Türkiye'deki ödemeler alanında önemli bir yer edinmiş durumda. Yenilikçi yaklaşımı ve katman servisleri ile dikkat çeken FAST, güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapılmasını sağlıyor. Bu sayede nakit ve kartlı ödeme yöntemlerine alternatif bir seçenek olarak tercih ediliyor.

Artan İlgi ve Dinamik Gereksinimler

2023 yılı aralık ayında planlanan ve FAST katılımcılarına duyurulan limit artışı, kullanıcıların sisteme gösterdiği ilgi ve ödemelerin dinamik gereksinimleri doğrultusunda gerçekleşiyor. FAST işlem tutar limitlerinin yükseltilmesi, para transferlerinde 50.000 TL'den 100.000 TL'ye, FAST-TR karekod ile gerçekleştirilecek işyeri ödemelerinde ise 100.000 TL'den 250.000 TL'ye çıkıyor.

Ödemelerde Esneklik ve Kolaylık

Bu değişiklik, özellikle işyerleri için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İşletmelerin daha büyük miktarlarda ödemeleri FAST sistemi üzerinden gerçekleştirebilmesi, ödeme işlemlerinde esneklik ve kolaylık sağlayacak. Böylelikle, işletmelerin günlük operasyonlarını daha verimli bir şekilde yürütebilmesine olanak tanınacak.