Bakanlık ödemelere başladı! Her haneye 3.750 lira para veriliyor! Sadece e-Devlet'ten başvuran alır

Bakanlık ödemelere başladı! Her haneye 3.750 lira para veriliyor! Sadece e-Devlet'ten başvuran alır
Aile Bakanlığı tarafından destek ödemeleri hakkında bir duyuru yapıldı ve bu duyuruda e-Devlet üzerinden başvuru yapanlara 15 bin lira verileceği ifade edildi.

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere nakit para desteği verildiği bildirilerek ailelerin toplam 15 bin lira alacağı aktarıldı. Haziran 2022-Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarı verildiği paylaşıldı. Bu destek ödemelerinin 12 ay boyunca devam edeceği ve toplam 15 bin liraya kadar çıkabildiği vurgulandı. Başvurular hakkında Aile Bakanlığından bir duyuru yapıldı ve Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabileceği de aktarıldı.

GEREKLİ ŞARTLAR 

Aile Bakanlığı taraıfndan yapılan duyuruda kimlerin başvurusunun kabul edilemeyeceği belirtilerek bazı şartlar aranıyor. Buna göre Türk vatandaşı olmaması, Mavi Kart sahibi olması, Yerleşim adresinin yurt dışında olması, 18 yaşından küçük olması, Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvuruların kabul edilmeyeceği paylaşıldı.

AİLELERE 3.750 LİRA ÖDEME

850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirileceği ifade edildi. Bununla beraber söz konusu ödemelerin Haziran ayına kadar devam edeceği ifade edildi. Bu kapsamda Haziran'a kadar ödeme alındığında aileler 3.750 TL ödeme alacak.