Bakan Işıkhan resmen duyurdu! Bayram ikramiyesi için emeklilere bir müjde daha

Bakan Işıkhan resmen duyurdu! Bayram ikramiyesi için emeklilere bir müjde daha
Anadolu Yayıncılar Federasyonu (AYF) tarafından düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Işıkhan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Belediye borçlarıyla ilgili bir soruya yanıt veren Işıkhan, "Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borçlarını 31 Mart'tan sonra tahsil etmeye başladık. Seçim öncesinde gündeme gelen bu borçların tahsilat sürecini hızlandırdık" dedi.

Uzaktan Sağlık Hizmeti

Uzaktan sağlık hizmetleri konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Işıkhan, devlet hastanelerinin uzaktan sağlık hizmetlerini geri ödeme kapsamına aldıklarını belirtti. Işıkhan, "Devlet hastanelerinde uzaktan sağlık hizmetleri, muayene, tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi, klinik bulguların izlenmesi, tedavi ve ilaç yönetimi gibi hizmetler geri ödeme kapsamına alındı. Uzaktan muayene için Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden (MHRS) randevu alınacak ve bu hizmet günlük bir adetle sınırlandırıldı" dedi.

Emeklilerin İlaç Yazdırma Süreci

Işıkhan, emeklilerin kronik ilaçlarını aile hekimlerinden uzun süreli olarak temin edebileceklerini ve bu düzenlemenin MHRS üzerindeki yükü azalttığını vurguladı. "Artık kronik hastalığı olan emekliler, aile hekimlerine giderek uzun süreli ilaçlarını alabilecekler" dedi.

Bayram İkramiyeleri

SGK'yı sosyal yönü olan bir kurum haline getirdiklerini belirten Işıkhan, emeklilerin ekonomik ve sosyal refahı için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. "Bayram ikramiyelerini 3 bin TL'ye çıkardık ve bu ödemeler bayramdan önce yapılacak. Takvimlendirme çalışmalarımız devam ediyor, yakında açıklayacağız" dedi.

Kök Aylık ve Emekli Projeleri

Işıkhan, "Kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin 551 emeklimiz var. Emeklilerimiz için sosyal hayata dair projeler hazırladık ve bu projeleri hayata geçireceğiz. Kamu kurumları, bankalar ve özel şirketlerle protokoller imzalayarak emeklilerimize çeşitli hizmetlerde ayrıcalık sağlayacağız" dedi.

Emeklilerin Sosyal Hayatı ve Teknolojik Çözümler

Bakan Işıkhan, emeklilerin daha aktif ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için sosyal imkanlar sunacaklarını belirtti. "Emeklilerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak teknolojik çözümleri devreye alacağız ve online hizmetlerimizi genişleterek işlemlerini daha hızlı yapmalarını sağlayacağız" dedi.

Emeklilere Özel İmkanlar

Emeklilere özel sosyal tesislerde konaklama, PTTcell indirimleri ve daha birçok avantaj sağlayacaklarını ifade eden Işıkhan, "Haberleşme, ulaşım, kültürel faaliyetlerden zincir marketlere, online pazar yerlerine kadar birçok anlaşmayı hayata geçireceğiz. Yeni SGK hizmet modelimiz ile emeklilerin topluma aktif olarak katılabildiği bir sistem hedefliyoruz" dedi.

Gelecek Projeler ve Platformlar

Emeklilere yönelik projeleri ve gelişmeleri emekli.gov.tr üzerinden paylaşacaklarını belirten Işıkhan, "Hedefimiz, Türk lirasının verimliliğini artırmak ve satın alma gücünü yükseltmek. Bu çerçevede kalıcı refahı hedefliyoruz. Hep birlikte daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir emeklilik dönemi için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.