Bakan Bilgin asgari üctrete zam müjdesini duyurdu! Zam oranı resmen belli oldu: İşte yeni maaşlar

Bakan Bilgin asgari üctrete zam müjdesini duyurdu! Zam oranı resmen belli oldu: İşte yeni maaşlar
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin çok önemli açıklamalarda bulunarak asgari ücrete zam yapılacğaını belirtti. Ayrıca asgari ücretin 10 bin TL olabileceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere Müjde vermesi sonrası milyonlarca asgari ücretli çalışan da maaşlarına seçim zammı beklentisi içine girmişti. Asgari ücrete seçim zammı gelecek mi gelmeyecek mi, asgari ücrete ara zam var mı sorularının yanıtı merakla beklenirken Bakan Bilgin müjdeyi duyurdu. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere AK Parti Genel Merkezine giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin binaya girmeden önce gazetecilerin sorularına yanıt verdi ve Bakan Bilgin burada asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılacağını ifade etti.

10 BİN TL GÜNDEMDE 

Üstelik emekliye bir Jet daha yapıldı ve emekli Bayram ikramiyeleri de 2000 TL'ye yükseldiği belirtilerek milyonlarca asgari ücretle çalışan aldıkları maaşlarla geçinmekte zorluk çektiklerini belirterek hükümetten yeni bir zam istediği ifade edildi. AK Parti kulislerine dayandırılan haberlerde Asgari ücretin 10.000 TL'ye çıkarılmasının gündemde olduğu ifade edildi.

SEÇİM ÖNCESİ ZAM YOK 

Son Günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere AK Parti Genel merkezine gitti. Binaya girmeden önce kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan bakan Vedat Bilgin, asgari ücrete seçim zammı var mı yok mu sorularına cevap verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete seçim öncesi zam olmayacağını söyledi.

TEMMUZ'DA ZAM YAPILACAK

Çalışma Bakanı Bilgin açıklamalarında asgari ücret zammının Temmuz ayında yapılacağını belirtti. Kulislerden sızan bilgilere göre asgari ücretin 10 bin lira olacağı iddia edildi.