Az önce canlı yayında açıklandı! EYT'lilere bir müjde daha verildi: 15 bin lira promosyon verilecek

Az önce canlı yayında açıklandı! EYT'lilere bir müjde daha verildi: 15 bin lira promosyon verilecek
Emeklilikte hak kazanan vatandaşlar artık ilk maaşlarını almak için resmen gün saymaya başladığı belirtilerek EYT'lilerin ilk maaşını Nisan ayında alacağı paylaşıldı. Bununla beraber 15 bin lira promosyon haberi de geldi.

Emeklilikte hak kazanan vatandaşlar artık ilk maaşlarını almak için resmen gün saymaya başladığı belirtilerek EYT'lilerin ilk maaşını Nisan ayında alacağı bildirildi. Bundan kaynaklı oalrak bankalar harekete geçti ve müşteri kazanmak için promosyon kampanyaları başlatıldı. Bu doğrultuda rakamın 15 bin liraya kadar çıkabileceği ifade edildi.

2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ EMEKLİ OLACAK

EYT’nin yasalaşması sonrasında 2 milyon 250 bin vatandaşın emeklilik hakkı elde edeceği ifade edilerek bu nedenle bankalar harekete geçtiği ifade edildi. CNN Türk’ün aktardığı habere göre konuya ilişkin Ekonomist Muhammet Bayram bu konuda açıklamalarda bulundu.

Bayram açıklamalarında EYT’li vatandaşlarımız emeklilik dilekçesi vermek suretiyle emeklilik aylığı almaya hak kazandıklarını belirtti ve Bununla birlikte emeklilik başvurularında emeklilik maaşını alacakları banka bilgilerini girdiklerini ifade etti. Ayrıca Bayram açıklamalarında vatandaşları uyardıklarını belirtti ve öncelik olarak bankalara gidip promosyon pazarlığı yapın, kim ne kadar yüksek promosyon verirse o bankayla anlaşın uyarısı yaptıklarını ifade etti.

15 BİN LİRA PROMOSYON 

Ayrıca Muhhammet Bayram açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Şu anda 15 bin liraya kadar promosyon ödemeleri söz konusu. Merkez Bankası’nın bankalara getirmiş olduğu regülasyonlarla beraber döviz mevduatının TL mevduatını geçmesiyle birlikte bankalar ekstra maliyetlere katlanıyorlar. Ekstra devlet tahvili almak, zorunlu karşılık ayırmak durumunda kalıyorlar.

Bu nedenden dolayı özel bankalar TL mevduat bulma arayışındalar. Bunun sebebi Merkez Bankası’nın uyguladığı regülasyonlara tabi olmamak içindir.

MAAŞ YATMADAN PROMOSYON OLMAZ

Vatandaşlarımızın promosyon için pazarlık yapmaları gerekiyor. Burada bankalar promosyon ödemelerini başvurudan hemen sonra yapıyor ancak ilk önce banka hesabına emekli maaşının yatması lazım. Emekli maaşı yatmadan promosyon ödemesi olmuyor."