Avrupa Borsaları Yatay Seyrediyor: Dikkatler ECB ve ABD İstihdam Verilerinde

Avrupa Borsaları Yatay Seyrediyor: Dikkatler ECB ve ABD İstihdam Verilerinde
Avrupa borsaları, yatırımcıların Perşembe günkü ECB toplantısı ve Cuma günkü ABD istihdam verileri öncesinde temkinli yaklaşımı nedeniyle Pazartesi günü yatay seyretti. Kering, Hermes ve LVMH liderliğindeki lüks hisse senetleri düşüş yaşarken, BNP Paribas

Avrupa borsaları Pazartesi günü yatay seyretti, yatırımcılar Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısı ve Cuma günkü ABD istihdam verileri öncesinde temkinli bir yaklaşım benimsedi. CAC 40 endeksi günü 7.925 puanda kapattı, diğer Avrupa borsaları da benzer şekilde sınırlı hareketlilik gördü.

Temkinli Yaklaşım:

Yatırımcılar, ECB'nin Perşembe günkü toplantısında para politikası kararlarını ve enflasyona ilişkin görüşlerini dikkatle takip edecek. ECB'nin faiz oranlarını artırmaya başlayacağına dair endişeler, Avrupa borsalarında son haftalarda bir miktar gerginliğe neden oldu.

Cuma günü açıklanacak ABD istihdam verileri de yatırımcılar için önemli bir odak noktası olacak. Güçlü bir istihdam raporu, ABD Federal Rezervi'nin para politikasını sıkılaştırma kararını hızlandırabileceği endişelerini artırabilir ve bu da Avrupa borsalarında satış baskısına yol açabilir.

Sektörel Hareketlilik:

Pazartesi günü lüks hisse senetleri Avrupa borsalarında en büyük düşüş yaşayan sektör oldu. Kering, Hermes ve LVMH hisseleri, yatırımcıların lüks sektördeki talepte bir yavaşlama olabileceğine dair endişeleri nedeniyle geriledi.

Buna karşılık bankacılık hisseleri Pazartesi günü yükselenler arasındaydı. BNP Paribas %1,5 artışla en iyi performansı gösteren hisse senedi oldu. Air Liquide ve Thales de yükselenler arasındaydı.

Olası Gelişmeler:

Avrupa borsalarının önümüzdeki haftaki seyri, ECB'nin para politikası kararlarına ve ABD istihdam verilerine bağlı olacak. Yatırımcılar, ECB'nin faiz oranlarını ne zaman artırmaya başlayacağına ve ABD ekonomisinin ne kadar güçlü kalacağına dair daha fazla netlik arıyor.

Sonuç:

Avrupa borsaları Pazartesi günü yatay seyretti, yatırımcılar Perşembe günkü ECB toplantısı ve Cuma günkü ABD istihdam verileri öncesinde temkinli bir yaklaşım benimsedi. Önümüzdeki hafta Avrupa borsalarının seyri, bu önemli makroekonomik olaylara bağlı olarak belirleşecek.