Asgari ücrette alt sınır açıklandı: Çalışanlar çok sevinecek! Yeni asgari ücret bu rakamın üstünde

Asgari ücrette alt sınır açıklandı: Çalışanlar  çok sevinecek! Yeni asgari ücret bu rakamın üstünde
Seçimin bitmesi ile birlikte artık pek çok kişi asgari ücrette son gelişmeleri takip etmeye başladı. Geçtiğimiz yıl ilk defa asgari ücrete ara zam yapılmıştı. Bu yıl da Temmuz ayında asgari ücrete zam zam yapılacağı duyuruldu. İşte asgari ücrette alt sınır!

Yeni kabinenin açıklanmasından sonra yapılacak olan ilk iş asgari ücret çalışmalarını başlatmak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücretle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Buna ilişkin Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için haziran ayında toplantılara başlayacak.

Yapılacak toplantıda haziran ayının başında açıklanacak mayıs ayı enflasyon oranı da dikkate alınacak. Buna göre asgari ücrette alt sınır resmen belli oldu.

BAKAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Asgari ücrete ara zam çalışmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 500 doları işaret etmişti. Buna göre asgari ücretin en az 10 bin TL olacağı ifade ediliyor. Net asgari ücrete ara zam tutarını refah payı belirlemiş olacak.

İŞVERENE MALİYETİ 14 BİN TL

Sabah’ın aktardığı habere göre yeni asgari ücrete gelen zamda enflasyon belirleyici olacak. 6 aylık enflasyon artışının yüzde 20-30 arasında olacağı tahmin ediliyor.

Asgari ücrete yüzde 20 zam yapılması halinde net ücret 10 bin 207 TL olurken, brüt rakam 12 bin 8 TL olacak. Bu durumun işverene maliyeti ise 14 bin 109 TL olacak.