Asgari ücrette 16 bin 500 TL gelişmesi! Şaşırtan açıklamalar geldi: Asgari ücret 16.500 TL mi oldu?

Asgari ücrette 16 bin 500 TL gelişmesi! Şaşırtan açıklamalar geldi: Asgari ücret 16.500 TL mi oldu?
Milyonlarca çalışan vatandaş asgari ücretin ne olacağı merak ediyor. Temmuz ayında asgari ücrete gelecek zam şimdiden araştırma konusu oldu. Konuya ilişkin gelen peş peşe açıklamalardan sonra asgari ücretin 16.500 TL olacağına ilişkin iddialar şoke etti.

28 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden 13. Cumhurbaşkanı seçildi. Seçimlerden sonra gözler ekonomi alanına çevrildi. Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam geleceği merak konusu oldu.

Erdoğan, konuya ilişkin son olarak yaptığı net açıklamasında, “Temmuzda asgari ücrete ara zam var” demişti.

"AŞAĞI YUKARI 500 DOLAR BAZINDA BİR ORAN OLACAK"

Mayıs ayı başlarında "Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız" diyen Bilgin, "Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır" diye konuşmuştu.

Bakan Bilgin’in o dönem yaptığı açıklamada 500 dolar 9 bin 750 TL’ye denk geliyordu. Ancak artış gösteren dolar sonrasında 500 dolar 10 bin 400 TL’ye ulaşmış durumda.

 ASGARİ ÜCRET 16 BİN TL Mİ OLACAK?

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı açıklamasında hazirana yı enflasyon rakamlarının henüz belli olmadan yeni asgari ücrete ilişkin bir rakam söylemenin doğru olmadığını ifade ederek, Türk-İş verilerine göre, mayıs ayında açlık sınırının 10 bin 362 TL'ye, yoksulluk sınırının ise 33 bin 752 TL'ye çıktığını anımsatarak, "Bir ailede iki kişi çalıştığı zaman o eve en az yoksulluk sınırı kadar para girebilmeli" diye konuştu.

Bu da asgari ücretin ortalama 16 bin TL’ye denk gelmesi anlamına geliyor.