Asgari ücretli çalışanlara müjde! Ara zam kesinleşti: İşte maaşlara yapılacak zam oranı

Asgari ücretli çalışanlara müjde! Ara zam kesinleşti: İşte maaşlara yapılacak zam oranı
Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete ara zam açıklaması yaptı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında Temmuz ayında zam yapılacağını belirtti. Peki ne kadar zam yapılacak?

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı tartışmalarına son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koyarken Erdoğan açıklamalarında "Temmuz'da asgari ücrete ara zam var" ifadelerini kullandı. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

ENFLASYONA GÖRE TAHMİN EDİLECEK 

Ekonomist Muhammet Bayram milliyet.com.tr'ye asgari ücret hakkındaki soruları cevapladı. Bayram açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacağını belirttiğini aktardı ve bu bu artışı ilişkin enflasyon rakamlarına göre tahmin etmek gerektiğini ifade etti.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM 

Açıklamalarında "Bir önceki dönemde yapılan zamda yüzde 54 oranında artış yapıldı. Memurlara yüzde 30’luk zam yapılırken asgari ücretliye daha fazla zam yapılmış oldu. Bu bir önceki yıla göre yüzde 100’lük bir zamdı." ifadelerini kullandı ve sene ortasında Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gerek duyacak olursak asgari ücrete ara zam yaparız” dediğini hatırlattı.

ENFLASYON ORANLI ZAM 

Burada yıllık enflasyonun seyrine bakmanın önemli olduğunu belirten Bayram "Yani ocak ile haziran arasındaki enflasyonu tahmin etmek gerekiyor. Ekonomistlerin tahmini ve bizim de öngörümüze göre yıl ortasında yüzde 30’lar seviyesinde enflasyon bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete en az yüzde 20’lik zam yapılacağı şu an neredeyse kesinleştiğini belirten Bayram en düşük emekli aylığına bir zam yapıldığını diğer emekliler ve memurlar da ara zam beklentisine girdiğini 5500 lira olan en düşük emekli maaşı böylelikle yüzde 36 oranında yükseltilmiş olduğunu paylaştı.

YÜZDE 20 SEVİYESİNDE ZAM OLABİLİR

Tüm bunlarla beraber Bayram açıklamalarının devamında "Memur ve emeklilere ara zam olmasa bile temmuz ayında toplu iş sözleşmesi ve enflasyon farkı alacaklar. Yine bahsetmiş olduğumuz gibi dönemin enflasyon farkı kadar zam alacaklar. Onu da yüzde 30 seviyesinde gerçekleşeceğini düşünüyorum. En düşük olarak da yüzde 20’ler seviyesinde enflasyon olacaktır" ifadelerini kullandı.