Asgari ücretli çalışanlara bu sabah duyuruldu! Haziran'a kadar 1.000 fazla maaş verilecek: Alınacak ilk maaşta başlıyor

Asgari ücretli çalışanlara bu sabah duyuruldu! Haziran'a kadar 1.000 fazla maaş verilecek: Alınacak ilk maaşta başlıyor
Özel sektör çalışanlarını ilgilendiren bir gelişme yaşandı ve asgari ücretli çalışanların maaşlarının üstüne 1.000 TL ekleneceği bildirildi. Bu fazla ödemelerin 30 Haziran'a kadar devam edeceği ifade edildi.

Özel sektör çalışanlarını ilgilendiren yaşanan gelişme doğrultusunda çalışanları ilgilendiren çok önemli bir karar alındığı paylaşıldı. Bununla beraber çalışanlara doğalgaz desteği sağlandığı belirtilerek 1000 lira doğalgaz yardımından yararlanmak isteyen işçiler için ayrıntılar da aktarıldı.

ÇALIŞANLARA 1.000 TL FAZLA ÖDEME 

İşverenlerin çalışanlarına 1000 liraya kadar yapacağı enerji yardımları, primden ve gelir vergisinden düşülebildiği belirtilerek yardım nakit ya da karta yükleme şeklinde olabildiği ifade edilirken 9 Kasım 2022’den itibaren 30 Haziran 2023 tarihine kadar çalışanların mevcut ücretlerine ilave olarak yapılan aylık 1000 lirayı aşmayan ödemelerden prim alınmayacağı ifade edildi. 

Bununla beraber gelir vergisi kesilmeyeceği belirtilerek ek ödemelerin 1.000 lirayı aşması halinde bu tutarı aşan kısım prime esas kazanca tabi olacağı vurgulandı.

AYLIKTAN AYRI MI VERİLECEK?

Konu ile ilgili olarak Enerji yardımının sigortalıya nakden ödenmesi veya doğrudan elektrik, gaz şirketine ödenmesi arasında fark olmayacak. Her iki durumda da enerji yardımı istisna kapsamında kabul edilecek. Belli bir miktarı işçisinin doğal gaz kartına yükleyen, belli bir bölümü de elektrik harcamaları için elden veren işveren, her ikisini de vergiden düşebilecek. Isınma desteği de yemek desteği gibi aylıktan ayrı olarak verilmek zorunda olacak.

İşveren tarafından ısınma harici giderler için, örneğin su faturası için ödeme yapılması halinde, bu ödeme enerji yardımı kapsamında değerlendirilemeyeceği belirtilerek istisna tutulmayacağı ifade edildi.