Asgari ücret zammında yeni rakam ortaya çıktı! Asgari ücret en az 9.783 lira olacak! Zam kesinleşti

Asgari ücret zammında yeni rakam ortaya çıktı! Asgari ücret en az 9.783 lira olacak! Zam kesinleşti
Asgari ücret hakkında çok önemli gelişmeler yaşandı. 3 ayrı zam senaryosu gündeme geldi ve en az 9.783 lira olabileceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün verdiği müjdesinde asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağı belirtildi ve bunun üzerine asgari ücrete ara zam ne kadar geleceği araştırılmaya başlandı. Konu hakkında 3 seçenek olduğu bildirilerek yeni rakamlar konuşmaya başlandığı bildirildi. Buna göre yüzde 15, yüzde 20 ve yüzde 25 zam oranları gündeme geldi.

Asgari ücrete temmuz ayında zam geleceğinin belli olmasından sonra gözler zam oranlarına çevrildiği belirtilerek yapılacak zamla birlikte asgari ücretin net olarak 10 bin TL’nin üzerine çıkacağı konuşulmaya başlandığı ifade edildi. Peki, asgari ücrete yüzde 15,20 ve 25 oranında zam gelirse son rakamlar ne olur? Detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz...

ALİ DUMAN DEĞERLENDİRDİ

Konuya ilişkin Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman bir açıklama yaptı. Duman açıklamalarında asgari ücrete yapılacak olan olası zam senaryolarını değerlendirdi ve televizyon kanalının yayınına katılarak yüzde 15, yüzde 20 ya da yüzde 25’lik artış durumunda maaşların ne olacağını ifade etti.

Geçtiğimiz dönemde asgari ücrete 6 aylık enflasyonun çok üzerinde bir zam gelmişti ve 1 Ocak 2023 itibariyle asgari ücret yüzde 54 oranında artmıştı. Normalde 20221 yılının Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022 yılının asgari ücret maaş artışını yılda bir kez olarak belirlediği belirtilerek 2022 yılının Temmuz ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeniden toplanarak zam kararı alındığı hatırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayında ara zam olacağına yönelik yaptığı açıklamayla birlikte biz de olasılıkları masaya yatırdık.

MAAŞLAR HANGİ SEVİYEDE OLACAK? 

Eğer yüzde 15’lik bir zam söz konusu olursa asgari ücretlinin maaşı net olarak 9 bin 783 TL olacağı belirtilerek yüzde 20’lik bir ara zam yapılırsa eğer, asgari ücret net olarak 10 bin 200 TL’ye çıkacağı aktarıldı. Bunun yanı sıra yüzde 25’lik bir zam kararı alınırsa da, net 10 bin 633 TL olacağı vurgulandı.