Asgari ücret 20 bin liraya kadar çıkarıldı! Çalışacak personel aranıyor: Ek fark ödeniyor

Asgari ücret 20 bin liraya kadar çıkarıldı! Çalışacak personel aranıyor: Ek fark ödeniyor
Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki büyük deprem sonrasında bölgedeki işverenler işgücü kaybına uğrarken çeşitli aksiyonlar da alındı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki büyük deprem sonrasında bölgedeki işverenler işgücü kaybına uğradığı belirtilerek bu durumda ücret politikalarının değişmesine neden olduğu ifade edildi. İşçiler resmen karaborsaya düşünce pek çok işveren asgari ücretin 20 bin liraya kadar çıktığı ifade edildi. Bu durumda gece çalışana ek olarak 250 lira daha verileceği paylaşıldı.

ÇALIŞANLARA TEKLİF GÖTÜRÜLÜYOR 

Sabah Gazetesi’nden Feride Cem’in aktardığı habere göre depremden sonra hızla ayağa kalkmaya ve üretime başlayan pek çok fabrika çalışacak eleman bulmakta zorlandıkları paylaşılarak bölgede işçiler için karaborsa olduğu ifade edildi. Bununla beraber fabrikalar siparişleri yetiştirmek için diğer fabrika çalışanlarına teklif götürdüğü aktarıldı.

AÇIKLAMA YAPILDI 

Konu ile ilgili olarak işverenler tarafından bir açıklama yapılarak şu ifadeler kullanıldı:

"Göç nedeniyle çalıştıracak eleman bulmakta zaten zorlanıyoruz. Bunun üstüne bir de çalışanlarımızı elimizden almaya çalışan fabrikalar var. İşçilerimize ‘Bizimle çalışırsan gündüz 100 TL, gece vardiyasında da 250 TL fark veririz’ diyorlar. Bu centilmenliğe yakışmıyor. Bu farkı veremeyecek çok firma var.

20 BİN LİRAYA DAYANDI 

Nitelikli personelimizi kaybetmemek için yaşadığımız büyük zorluğa rağmen maaşlarına ciddi zamlar yapıyoruz. Asgari ücret kendiliğinden 15-20 bin liraya dayandı. İşçilerimizin makul ücret artış taleplerini imkanlarımız nispetinde karşılıyoruz. Nitelikli elemanda ise çok daha yüksek rakamlar söz konusu"

250 LİRA EK ÖDEME

Gece çalışana ek olarak 250 lira daha verilebileceği paylaşıldı. Bu durum hakkında da işverenlerden açıklama geldi. Söz konusu açıklamada ise şöyle denildi:

"Bu durum uzun vadede esnafa da zarar verecek. Fırıncı, berber, cafe-restoran gibi küçük işletmeler çalıştıracak adam bulamayacak. Çünkü burada çalışan kişiler ‘gider fabrikada çalışırım en az 15 bin lira alırım’ diyecek. Bunu verecek sanayici sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor"