Arabası olanlara son dakika duyurusu! 1 Mayıs'ta resmen değişti: Mutlaka her yıl ödemek zorındasınız

Arabası olanlara son dakika duyurusu! 1 Mayıs'ta resmen değişti: Mutlaka her yıl ödemek zorındasınız
Aracıyla trafiğe çıkan herkesi yakından ilgilendiren bir gelişme duyuruldu ve 1 Mayıs'ta başlayan uygulama hakkında detaylar aktarıldı.

 Gelen son habere göre herkesin de bildiği gibi trafiğe çıkan araçların zorunlu olarak trafik sigortası yaptırması gerektiği belirtilerek bu konu hakkında 1 Mayıs'ta önemli bir düzenleme yapıldığı paylaşıldı. Konu ile ilgili olarak her yıl yenilenmesi gereken zorunlu trafik sigortaları için 1 Mayıs’tan itibaren yeni dönem başladığı belirtilerek ödenecek tutarların artıp artmayacağı kaza durumuna bağlı olacak. 

Yapılan düzenleme kapsamında zorunlu trafik sigortası için 1 Mayıs tarihinden itibaren yeni bir dönem başladığı belirtilerek 1’den 7’ye kadar olan basamaklar bundan sonra 0’dan 8’e kadar olacağı duyuruldu. 

Zorunlu trafik sigortasında fiyatların kontrol altına alınması için 2017 tarihinden bu yana tavan fiyat uygulaması bulunuyor. Buna göre de sigortacılar devletin belirlemiş olduğu artış oranını geçemiyor.

1 MAYIS’TA DEĞİŞTİ

1 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere tavan fiyatlarında tek seferlik yüzde 5 oranında zam yapıldı. Tavan fiyat artırım oranı da aynı tarihten itibaren yüzde 2 olarak değişecek. Prim artırım ve hasarsızlık oranları da güncellendi.

DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Buna göre 1 Mayıs tarihinden itibaren yapılan değişikle birlikte 0 ve 8 olmak üzere iki yeni basamak eklendi. Artık hiç kaza yapmayan sürücüler 8’inci basamakta olacak. Buna bağlı olarak da ödeyecekleri sigorta da düşmüş olacak. Çok kaza yapan sürücüler 0’a kadar gerileyecek. Aynı şekilde ödeyecekleri poliçe de artmış olacak.