Arabası olanlara duyuru yapıldı! Bunu yapanlar 2.868 lira para ödeyecek: Kesinlikle yapmayın

Arabası olanlara duyuru yapıldı! Bunu yapanlar 2.868 lira para ödeyecek: Kesinlikle yapmayın
Otomobil sahibi olanlara çok önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda sürücülerin çok dikkat etmesi gerektiği ve uymayanlara 2.868 TL ceza verileceği ifade eidldi.

Trafik kazalarını önlemek, trafik akışı ile düzenini hızlı ve güvenli bir şekilde sağlamak için Karayolları Trafik Kanununa göre trafikte uyulması gereken kurallar bulunduğu belirtilerek bu kurallara uyulmadığında trafik kazaları gibi ciddi sorunlar yaşanabildiği ifade edildi. Bununla beraber bu trafik kuralları ihlal edildiğinde çeşitli yaptırımlar yani trafik cezaları uygulandığı ifade edildi.

2023 yılında idari para cezaları için %112,9 oranında zam belirlendiği ifade edilerek sürücülerin dikakt etmesi gerektiği kuralları ve cezaları kamu gündemi olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

HERKES BUNLARA DİKKAT ETSİN 

Trafikte güvenlik için olmazsa olmazların başında gelen kurallardan biri emniyet kemeri takmamak olsa da maalesef bu durum en çok ihlal edilen trafik kuralları içerisinde olduğu belirtilerek bu kurala uymayanlara 436 TL ceza verileceği ifade edildi.

Birçok sürücü tarafından ihlal edilen kurallardan biri de sürücünün araç kullanırken telefonla konuşması olduğu belirtilirken seyir halinde cep telefonu kullananlara da ceza verileceği aktarıldı. Bu ceza tutarı ise 951 TL olduğu vurgulandı.

Konu ile ilgili olarak Yaya geçidinden karşıdan karşıya geçen yayaya yol vermemek, ülkemizde sıklıkla yapılan kural ihlallerinden biri olduğu belirtilerek yayaya yol vermeyen sürücülere 1.917 lira para cezası verilecek.

2.868 LİRA PARA CEZASI VERİLECEK 

Yayaya yol vermeyen ve seyir haline cep telefonu ile konuşan sürücülere 2.868 lira para cezası verilecek. Trafik cezasının tebliğ edildiği günden itibaren 15 gün içerisinde peşin ödeme yapman durumunda %25 indirimden faydalanılabileceği vurgulandı.