Arabası olanlara 1 Haziran duyurusu! Herkes plakasını kontrol etsin: Plakası bu şekilde olanlara 1.671 TL ceza verilecek

Arabası olanlara 1 Haziran duyurusu! Herkes plakasını kontrol etsin: Plakası bu şekilde olanlara 1.671 TL ceza verilecek
Otomobil sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir duyuru yapıldı ve otomobil sahiplerine plaka uyarısı yapıldı. Arabası olanların plakasını kontrol etmesi gerektiği bildirildi. Plakası bu şekilde olanlara dev ceza verileceği ifade edildi.

Yeniden değerleme oranına göre yüzde 112,9 olarak belirlenen 2023 trafik cezaları belli olduğu aktarılarak sürücülerin bu kurallara uymadığı durumlarda dev cezalar verileceği ifade edildi. Trafik cezalarına rekor zam yapıldığı belirtilerek 1 Ocak itibari ile yeni tutarlar geçerli oldu. Kırmızı ışık cezasının 427 liradan 951 liraya kadar çıktığı ifade edildi.

YENİ CEZALAR BELLİ OLDU

Hız sınırını yüzde 10 - yüzde 30'a kadar aşmanın cezası 951 TL olarak belirlenirken hız sınırını yüzde 30 - yüzde 50'ye kadar aşmak 888 TL'den bin 979 TL'ye çıktığı belirtildi. Bununla beraber ız sınırını yüzde 50'den fazla aşmak ise, bin 823 TL'den 4 bin 64 TL'ye yükseldiği paylaşılarak araç sahiplerinin çok dikkatli olması gerektiği duyuruldu.

KGYS'ler tarafından tespit edilen ve sürücülerin birçok kez ceza yediği seyir halinde cep telefonu kullanma cezası da paylaşıldı. KGYS'ler tarafından sürüş esnasında cep telefonu ile ilgilenildiği tespit edildiğinde sürücülere 951 liraya kadar ceza verilecek.

PLAKANIZI KONTROL EDİN 1.671 TL CEZASI VAR 

Emniyet şeridini ihlal etmek bin 823 TL'den 4 bin 64 TL'ye kadar çıktığı ifade edildi. Ayrıca sigortası olmayan araç ile trafiğe çıkmanın 196 liradan 436 liraya kadar çıktığı da duyurular arasında yer alıyor. Tüm bunlarla beraber plakalar hakkında da bir ceza bulunduğu belirtilerek plakanın okunur olmasını engelleyecek değişikliklerin cezasının ise 1.671 lira olduğu ifade edildi.