Altının gram fiyatı yeni haftada değer kaybetti! Altın düşüyor!!!

Altının gram fiyatı yeni haftada değer kaybetti! Altın düşüyor!!!
Altının gramı, yeni haftaya değer kaybıyla başlamasının ardından 2 bin 430 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda altının ons fiyatı da yüzde 0,5 azalışla 2 bin 350 dolardan işlem görüyor.

Cuma günü yaşanan artışa paralel olarak altının gram fiyatı günü yüzde 0,9 artışla 2 bin 455 liradan tamamlamıştı. Ancak yeni haftaya yüzde 0,9 düşüşle başlaması, altının gram fiyatının saat 11.00 itibarıyla 2 bin 430 lira seviyesinde bulunduğunu gösteriyor.

Yatırımcılar, Çarşamba Günü Açıklanacak ABD Enflasyonunu Bekliyor

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizlikler devam ediyor. Bu belirsizlikler nedeniyle yatırımcılar temkinli bir duruş sergiliyor. Özellikle çarşamba günü ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin piyasalarda oynaklığı artırması bekleniyor.

ABD'de Cuma günü açıklanan verilere göre, tüketici güveni düşüş gösterdi. Tüketici güven endeksi, beklentilerin altında kalarak 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Kısa vadeli ve uzun vadeli enflasyon beklentileri de yükseliş gösterdi.

Fed Yetkililerinden Açıklamalar Takip Ediliyor

Fed yetkililerinin açıklamaları da piyasaların odağında. Dallas Fed Başkanı Lorie Logan, para politikasının enflasyonu yüzde 2 hedefine indirecek kadar sıkı olup olmadığının net olmadığını belirtti. Faiz oranlarını düşürmek için henüz erken olduğunu ifade etti.

ABD Enflasyon Verisi Piyasaları Yönlendirecek

Analistler, Fed'in bu yıl faiz indirimi yapacağına ilişkin fiyatlamalarda belirli bir zayıflama olduğunu söylüyor. Bu hafta açıklanacak enflasyon verilerinin piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, bu yıl en az bir faiz indirimi olasılığının yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Teknik açıdan, altının ons fiyatında destek seviyeleri 2 bin 350 ve 2 bin 300 dolar olarak belirtilirken, direnç seviyeleri ise 2 bin 400 ve 2 bin 450 dolar olarak gösteriliyor.