Altın fiyatlarını hiç bir şey durduramıyor! Gram altın yine yükseldi: İşte güncel altın fiyatları

Altın fiyatlarını hiç bir şey durduramıyor! Gram altın yine yükseldi: İşte güncel altın fiyatları
Gram altın fiyatları, ons altındaki düşüşle birlikte geriledi. Önceki kapanışa göre 0,1 artışla 2 bin 427 seviyelerinde işlem gördü. Çeyrek altın ise 4 bin 394 liradan alıcı buluyor.

Ons altın fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak gram altın fiyatı da geriledi ve günü önceki kapanışa göre yüzde 0,6 düşüşle 2 bin 424 liradan tamamladı. Başaran, gram altın için yıl sonu tahminini paylaştı.

Gram Altın ve Diğer Altın Fiyatlarındaki Güncel Durum

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 2 bin 427 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 394 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 16 bin 864 liradan satılıyor.

Mert Başaran'ın Altın Öngörüsü

Tasarruf ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran, altın için öngörülerini paylaştı. Başaran, dolara bağlı olarak gram altının bu yıl sonuna kadar 2750-3000 TL’yi görmesinin normal olduğunu ifade etti. Öngörüsünde, altının ons fiyatının önemine ve Türkiye'deki doların durumuna vurgu yaptı.

Başaran'ın Analizi ve Yorumları

Başaran, altının tarihi zirvelere yaklaşmasının ardından ons fiyatındaki seyrin önemine dikkat çekti. Altının ons fiyatının Türkiye'deki dolar kuruyla olan ilişkisini değerlendirdi ve bu durumun gram altın fiyatlarına etkisini değerlendirdi.