Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor geliyor! Gram altın 3.000 TL olacak: Tarih belli oldu

Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor geliyor! Gram altın 3.000 TL olacak: Tarih belli oldu
Altın fiyatlarındaki tarihi yükseliş, talep artışı ve jeopolitik gerginliklerin etkisiyle rekor seviyelere çıkıyor. Yatırımcılar, güvenli liman arayışında fiziki altın yerine uzun vadeli altın fonlarına yöneliyor.

Altın ve döviz kurları, artan talep ve jeopolitik gerginliklerle birlikte rekor üstüne rekor kırıyor. Gram altın, geçtiğimiz hafta içinde yüzde 8 oranında artış göstererek 3.000 TL'yi aşabileceği öngörülüyor.

Altın Piyasasında Son Durum

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 7,81 artarak 2 bin 235 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 7,85 artarak 15 bin 25 liraya yükseldi.

Uzun Vadeli Planlar İçin Avantajlı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara fiziki altın yerine uzun vadeli altın fonlarına yönelmelerini tavsiye ediyor. Devletin FATSİ uygulamasıyla sağladığı yüzde 4 ek ödeme, uzun vadeli yatırımlarda avantaj sağlıyor.

Talep ve Beklentiler Artıyor

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akayık, darphanenin günlük altın üretiminin talebi karşılamakta yetersiz kaldığını belirtiyor. Talebin artmasıyla birlikte gram altının 3 bin liraya kadar çıkabileceği iddiaları konuşuluyor.

Jeopolitik Gerginlikler Altın Fiyatlarını Destekliyor

Altın fiyatlarındaki yükselişi destekleyen unsurlar arasında jeopolitik gerginlikler ve ABD'deki faiz indirimi beklentileri bulunuyor. Orta Doğu'daki çatışmalar ve Ukrayna'daki savaş gibi faktörler, altına olan güvenli liman talebini artırıyor.