Altın fiyatları yeni rekoru kırdı! Gram altın 2.500 TL'nin de üstüne çıktı

Altın fiyatları yeni rekoru kırdı! Gram altın 2.500 TL'nin de üstüne çıktı
Yatırımcılar bugün altın fiyatlarında yaşanan yüzde 2’den fazla düşüşle sarsıldı. Piyasa uzmanları, bu son gelişmelerin ardından yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Ancak sonrasında gram altın sert yükseliş yaşadı.

Yeni haftaya başlarken, altın fiyatları beklenmedik bir düşüşle karşılaştı. Şu anda Kapalıçarşı’da gram altın 2 bin 518 TL, çeyrek altın 4 bin 318 TL ve Cumhuriyet altını ise 17 bin 515 TL’den işlem görüyor.

Analistlerin Değerlendirmesi

Piyasa analistleri, Orta Doğu'da yaşanan sınırlı da olsa tansiyonun düşmesinin altına olan talepteki zayıflamada etkili olduğunu belirtiyor. Ayrıca, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine ilişkin belirsizliklerin de varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ettiğini ifade ediyorlar.

Fed’in Politika Faizi ve Beklentiler

Fed, politika faizini son 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında tutmasına rağmen, ABD ekonomisindeki canlılığa işaret eden verilerin artması dikkat çekiyor. Analistler, Perşembe günü açıklanacak ABD büyüme verilerinin altın fiyatlarını etkileyebileceğini belirtiyor.

Şirin Sarı'dan Değerlendirme

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, ons altının yıl başından bu yana yüzde 25’ten fazla arttığını vurguluyor. Sarı, Habertürk'te yaptığı açıklamada, altın fiyatlarının şu anda Asya piyasaları tarafından belirlendiğini ve özellikle Çin'in ürettiği altının 3’te 2'sini alıcı olarak gördüğünü aktarıyor.