Altın düştükçe düştü yorumcular neler söyledi? 1,5 ay sonra neler olacak?

Altın düştükçe düştü yorumcular neler söyledi? 1,5 ay sonra neler olacak?
En büyük ve güvenilir yatırım olan altın düşüşe geçti. Altına yorumlar bitmiyor. Altına kuyumculardan yorumlar gelmeye devam ediyor. Son günlerde düşüşe geçen altın için 1,5 ay sonra olacaklar konuşulmaya başlandı. Uzmanlar 1,5 ay sonra ipler kopacak diye yorumlarda bulundular…

Altın piyasasında çeşitli faktörler nedeniyle önemli hareketlilikler yaşanıyor. Özellikle de ABD ekonomisinden gelen haberler ve FED’in faiz politikaları kapsamında inişler çıkışlar gözlemleniyor. Son olarak enflasyonun beklentiden daha pozitif yansıması ve FED’in yeni faiz artışına gitme ihtimalinin düşmesi altın fiyatlarına resmen olumlu yansımalar yaptı. Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda ONS altın FED baskısından kurtuldu ve yükselişe geçti. 1960 dolar seviyesini aşan ons altın 2000 dolar üzerine odaklanmış durumda.

Kuyumculardan gelen yorumlar

İşin uzmanı olan kuyumcular çoğu zaman doğru tahminlerde bulunuyorlar. Çoğu ekonomistler be uzmanların bulunduğu tahminlere nazaran kuyumcuların kendilerine ait olan tecrübeler daha doğru çıkıyor. Altını olan vatandaşlar genelde kuyumculara danışarak alışveriş yapıyorlar.

2024 yılı tahminleri

Uzmanlara göre 2024 e kadar altın yükselmeye devam edecek. Mesela altın fiyatları kısa süre içerisinde 1860 TL olması bekleniyor. Tabi ki bu yıl sonuna kadar sürekli yükselecek manasına gelmiyor. İniş ve çıkışlar olabilir. Ancak 2024 yılına kadar gram altının 2000 TL’yi bulabileceği de söyleniyor. Önümüzde ki sene yani 2024 yılında ise 2000 TL üzerin de devam edecek.

Aralık atı altın tahminleri neler?

Aralık ayında aldın hakkında yapılan yorumlar neler? Altının Aralık ayının son haftasında neler olacak? Yatırımcılar ve düğün yapacak olanlar altının yükseleceğini düşünerek büyük bir yoğunluk göstermeye devam ediyorlar. Elindeki altınlarının satmak isteyenlerin sayısının az olduğunu söyleyen kuyumcu, gram altının kısa süre içinde 1950 lira olacağı tahminini yapıyor. Bunun yanı sıra yılın son haftasında yani Aralık ayının son haftasında 2000 lira seviyelerine ulaşmasını öngörüyor.
Bunun yanı sıra yatırımcıların kısa sürekli düşüşlere kanmayıp altındaki düşüş ve çıkışları dikkatli takip ederek, stratejilerine dikkat etmelerini tavsiyede bulundu.