Almanya Türkiye'den işçi alımı yapıyor! Dil şartı kaldırıldı: 31.600 lira aylık maaş var: İşte alım yapılacak kadrolar

Almanya Türkiye'den işçi alımı yapıyor! Dil şartı kaldırıldı: 31.600 lira aylık maaş var: İşte alım yapılacak kadrolar
Yurt dışında kariyer yapmak isteyenleri heyecanlandıracak yeni bir gelişme yaşandı ve Almanya2nın Türkiye'den binlerce işçi alımı yapacağı belirtildi. Bununla beraber alım yapılacak kadrolar paylaşıldı ve dil bilme şartının kaldırıldığı aktarıldı

Yurt dışında çalışma hayali kuranlar, ülkeler tarafından duyurulan iş ilanlarını yakından takip ederken ülkeler tarafından farklı ilanlarla beraber personel alımı yapıldığı duyuruldu. Bu doğrultuda yurt dışı personel alımı için başvuru ayrıntıları da aktarılmaya başlandı.

Almanya İşe Alım Meslekler 2023 Listesi yayınlanmıştı ve Almanya’da çalışmak isteyenler işçi alımlarına nasıl başvurulacağı da merak konusu oldu. Bilindiği gibi Almanya İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı ve Alman vatandaşlığına geçişin kolaylaştırılacağına yer verilirken tasarıya göre artık Alman vatandaşı olmak isteyenlere, Almanya'da çalışmak isteyenlerde Almanca bilme şartı istenmeyeceği paylaşılmıştı.

HANGİ MESLEKLERDE ALIM VAR?

Almanya'da en çok personel alımı yapılacak kadrolar ise şöyle aktarıldı:

Aşçı

İnşaat işçisi

Hemşireler, hasta ve yaşlı bakıcıları

Kaynakçı

İnternet teknolojisi

Ağır Sanayi ve metal sanayi işçisi

Gastronomi

Eğitim

Sağlık hizmetleri

Çocuk yetiştiricileri

IT teknisyenleri

Metal ve ağır sanayi işçileri

Gastronomi uzmanları

Vasıflı işçiler

İnşaat sektörü işçileri

Elektrik ve elektronik mühendisleri ve işçiler

Teknik ve mekanik

BAŞVURU VE MAAŞ DETAYLARI 

Sık sık işçi göçü alan Almanya'da, yukarıda yazılı sektörlerde nitelikli işgücü arandığı bilinirken 18 - 45 yaş arası kişilerin başvuru yapabileceği ifade edildi ve Almanya'da çalışmak isteyen vatandaşlar ise ülke genelinde faaliyet gösteren firmaların online internet sitesi üzerinden açık iş ilanları sorgulanabilir ve başvuru yapabileceği bildirildi.

Ancak başvuru için sizden özel bilgiler veya ücret talep eden firmalara inanmamanız gerektiği ifade edilerek Almanya'da 1.584 Euro asgari ücret uygulanıyor. İşe giren vatandaşlar en az bu tutarda para ödemesi alacağı aktarıldı