AK Partili Akbaşoğlu'ndan son dakika açıklaması! Ek zam bekleyen emekliler dikkat

AK Partili Akbaşoğlu'ndan son dakika açıklaması! Ek zam bekleyen emekliler dikkat
Yerel seçimlere doğru yaklaşırken, emekli maaşlarındaki olası bir artış, kamuoyunun merak konusu haline geldi.

Bu konuyla ilgili olarak AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Ankara mitingi öncesi önemli açıklamalarda bulundu ve temmuz ayında "yeni adımlar atılacağı" mesajını verdi.

Emeklilerin Önemi ve Beklentiler

Akbaşoğlu, emeklilerin önemine vurgu yaparak, "Emekliler bizim başımızın tacı, çalışanlar başımızın tacı" dedi. 16 milyon emeklinin primlerle orantılı karşılıklar aldığını belirtti ve 2024'ün emekliler yılı ilan edildiğini hatırlattı. Bu çerçevede yapılan düzenlemelerin ve emeklilerin beklentilerinin değerlendirildiğini ifade etti.

Hükümetin Hassasiyeti ve Çalışmaları

Akbaşoğlu, hükümetin emeklilerin taleplerine duyarsız kalmadığını ve kalmayacağını belirtti. Çalışma ve Maliye Bakanlığı'nın bu konuda sürekli çalışmalar yaptığını ve promosyon düzenlemesi gibi adımlar attığını söyledi. Özel bankaların da inisiyatif alması gerektiğini vurguladı.

Düzenlemelerin Zamanlaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul'da yapacağı mitinglere işaret eden Akbaşoğlu, bu mitinglerin emeklilerin gelirlerini artırmaya yönelik düzenlemeleri göz önünde bulunduracağını ifade etti. Haziran sonu temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemelerin yapılacağını ve taleplerin dikkate alınarak çalışmaların gerçekleştirileceğini söyledi.