AK Parti'den beklenen açıklama geldi: Bayram ikramiyelerine yüzde 56 zam! Bayram ikramiyeleri 1.716 TL olacak

AK Parti'den beklenen açıklama geldi: Bayram ikramiyelerine yüzde 56 zam! Bayram ikramiyeleri 1.716 TL olacak
Emekli bayram ikramiyesinin bu yıl ne kadar olacağı emekli maaşı zammı sonrasında araştırılmaya başlandı. AK Parti'li isimlerden açıklamalar yapıldı ve bayram ikramiyelerine rekor seviyede zam yapılmasının beklendiği bildirildi.

Emekliler tarafından "Bayram ikramiyesi bu yıl ne kadar olacak?" sorusunun yanıtı araştırılıyor. Milyonalrca emekliyi çok yakından ilgilendiren ikramiyeler hakkında gelişmeler yaşandığı bildirildi. Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere verilecek olan ikramiyelere zam beklendiği belirtildi.

ZAM GÜNDEME GELDİ

2022 yılında yılda iki kez emekliye 1100 TL bayram ikramiyesi verildiği belirtilerek 2023 yılı emekli bayram ikramiyesi zammının henüz belli olmadığı ifade edilirken zam hakkında yeni haberlerin de gelmeye başladığı aktarıldı.

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinden hesaplara geçen ikramiyenin 2023 yılında da bayramdan bir hafta önce ödenmesi beklendiği belirtildi ve Ramazan Bayramı'nın 1. günü 21 Nisan tarihine denk geldiği ifade edildi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 1.716 TL 

Emekli ve memurların maaşına bu yıl yüzde 30’luk zam yapıldığı belirtilerek zam kararının Resmi Gazete’de yayımlandığı bayram ikramiyeleri için bir zam söz konusu olduğu ifade edildi. Emeklilerin bayram ikramiyelerinin 2.500 TL'ye yükseltilmesi talebi bulunuyor. Ancak bilindiği gibi en düşük emekli maaşına yüzde 56 zam yapılarak 5.500 TL'ye çıkarıldı ve bu noktada bayram ikramiyelerine de yüzde 56 zam yapılmasının gündemde olduğu paylaşıldı.

Emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında iki adet bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Emekli bayram ikramiyeleri şu anda 1.100 TL olarak ödeniyor. Eğer yüzde 56 zam gerçekleşirse 616 TL zam yapılmış olacak. Bu noktada emekli bayram ikramiyeleri 1.716 TL olması bekleniyor.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA  

AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman emekli bayram ikramiyelerine zam hakkında bir açıklama yaptı. Yalman açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu talebe karşı olumlu yaklaşacağını düşündüğünü ifade etti. Bu konuda Hüseyin Yalman'ın değerlendirmeleri şöyle oldu:

"Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımızın kendisine milletimizden yönelen bu talebe karşı da olumlu bir tavır gösterecek. Ben bu çağrıları Cumhurbaşkanımızın duyacağına inanıyorum. İnşallah bu konuda da milletimize mahcup olmayacak bir zam oranı yapılacaktır"