Ailelere 700 TL gıda yardımı veriliyor! İsteyen aileler PTT'den alabilecek: 18 yaş üstü herkes başvurabilir

Ailelere 700 TL gıda yardımı veriliyor! İsteyen aileler PTT'den alabilecek: 18 yaş üstü herkes başvurabilir
Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere destekler verilmeye devam ederken yeni paket açıldığı paylaşıldı ve 700 TL olarak gıda yardımı verileceği ifade edildi. Bu yardımın ise PTT üzerinden alınabileceği aktarıldı.

PTT tarafından verilecek olan yardım parası ihtiyaç sahibi ailelere verilirken ekonomik yönden rahatlatmak amacıyla başlatıldığı belirtildi ve maddi hali hayat standartlarının altında kalırken 700 TL besin ve barınma yardım duyurusu yapıldu. Bu noktada yardım şartları açıklandı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 700 TL yardım ödemelerine ilişkin diğer ayrıntılar da aktarıldı.

PTT'DEN ALINABİLİR

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere destekler verilmeye devam ederken yeni paket açıldığı ifade edildi. Bu yardım tutarı ise 700 TL olarak paylaşıldı. Bu sosyal yardım paketine başvurup onay alan kişiler ise ödemelerini PTT üzerinden alabilecek. Gıda ve barınma yardımı için başvuruların başladığı belirtildi 18 yaşından büyüklerin başvuru yapabileceği ifade edildi.

ARANAN ŞARTLAR 

Söz konusu destek için başvuru şartları ise şöyle aktarıldı:

-TC vatandaşı olmak

-Gelir sahibi olmamak

-Düzenli ve yeterli derece gelirin bulunmaması

-Çalışmaya engel sağlık sorunun bulunması

-Fakirlik sınırının altında yer almak

-Evinde yaşlılara bakmakla yükümlü olan işsizler

-Eşit vefat eden dul ve işsiz kadınlar

-Herhangi bir kurum üzerinden sosyal güvencenin bulunmaması

-65 yaş ve üzeri olmak