Ailelere 1 yıl boyunca toplam 4.200 TL para veriliyor! Ödemeler başladı: Aileden 1 kişi başvursa yeterli olacak

Ailelere 1 yıl boyunca toplam 4.200 TL para veriliyor! Ödemeler başladı: Aileden 1 kişi başvursa yeterli olacak
Çocuğu olan ve dar gelirli vatandaşlara sevindiren bir haber duyuruldu ve destek verilecğei aktarıldı. Bununla beraber devletten destek ödemesi yapılacağı aktarılarak 1 yıl boyunca olacağı ifade edildi.

Çocuğu olan ve dar gelirli vatandaşlara sevindiren bir haber verildi ve yardım parası verileceği paylaşılarak 1 yıl boyunca çocuklu ailelere destek ödemesi yapılacağı ifade edildi. Söz konusu destek ödemesinin Aile Bakanlığı tarafından yapılacağı aktarıldı. 

4.200 TL DESTEK VERİLİYOR

Devletten dar gelirli ve çocuklu ailelere yardım kampanyaları açıklandı ve 12 ay boyunca destek ödemesi yapılacağı vurgulandı. Çocuk başına değişen tutarlarda destek ödemesi yapılacağı belirtilerek en düşük tutarda destek alındığında yıllık 4 bin 200 TL ödeme yapıldığı vurgulandı.

Destekler devam ederken Aile Bakanlığı tarafından 1-2 çocuklu ailelere 350 TL destek verildiği paylaşıldı ve 1 yıl boyunca devam edeceği aktarıldı. Para desteğinin miktarı çocuk sayısına göre verildiği belirtilerek 1 yıl boyunca verilecek olan bu yardım sayesinde masrafları karşılamakta zorlanan aileler rahatlayacağı ifade edildi.

ÖDEME ALMA DETAYLARI

Söz konusu destek için başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtilerek ödemelerin ise PTT üzerinden alınacağı vurgulandı. İsteyenler başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında gerçekleştirebilecek. Aylık yardımdan yararlanmak isteyenler başvurularını hemen yapıyor. Sonuçlar ise ilgili kişiler tarafından incelenerek 10 gün içerisinde açıklanıyor.