Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 1.250 TL ödeme! E-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 1.250 TL ödeme! E-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor
2023 yılıyla birlikte asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına gelen zamlardan sonra sosyal yardım destek ödemeleri de güncellendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı e-Devlet üzerinden başvuru yapanlara 1.250 TL ödeme yapacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 12 ay boyunca 1.250 TL ödeme yapacağını duyurdu. Sosyal destek ödemesine e-Devlet üzerinden başvuru yapılırken, başvuru şartları da belirtildi. Peki, bu destek ödemesinin katılım şartları nelerdir? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

1.250 TL ödeme yapılacak!

2023 yılıyla birlikte sosyal yardım ödemelerinin ne kadar olduğu milyonlarca vatandaş tarafından merak edilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu sosyal yardım ödemeleri de güncellendi. Dar gelirli ailelere yapılan sosyal yardım ödemeleri kapsamında ailelerin gelir durumuna göre 850 TL ila 1250 TL arasında ödeme yapılıyor.

Sosyal destek ödemeleri kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere 1.250 TL ödeme yapacağını duyurdu. Başvuru yapmak isteyen dar gelirli aileler için detaylar paylaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu kapsamda milyonlarca aileye yardım ödemesi yapmaya devam ediyor. Yeni yılla birlikte sosyal yardım ödemelerine zam gelirken, güncel ödeme tutarları da paylaşıldı. 2023 yılıyla birlikte 850 TL ila 1250 TL arasında değişiklik gösteren yardım ödemeleri ailenin gelir durumuna göre değişmektedir. 

15 Şubat 2023 tarihinde ödemeler başlayacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli aileler için sağladığı sosyal yardım ödemeleri temmuz ayında başlarken, başvuru süreci de devam ediyor. Ödemelerin şubat ayında hesaplara yatırılacağı belirtiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 Şubat ayı ile sosyal yardım ödemelerinin tarihlerini vatandaşlarla paylaştı. Sosyal yardım ödemeleri kapsamında başvuru yapıp hak sahibi olan kişilere 15 Şubat 2023 tarihi itibarıyla yardım ödemelerinin IBAN veya PTT hesaplarına yatırılacağı açıklandı.