Aile Bakanlığı vatandaşlara Kurban Bayramı hediyesi veriyor! e-Devlet'ten mutlaka başvurun: 700 TL gıda yardımı veriliyor

Aile Bakanlığı vatandaşlara Kurban Bayramı hediyesi veriyor!  e-Devlet'ten mutlaka başvurun: 700 TL gıda yardımı veriliyor
Alışveriş çantalarını doldurmak gün geçtikçe zorlaştığı belirtildi ve alım gücünü artırabilmek hemen herkesin ortak isteği olduğu bildirildi. Bu doğrultuda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın gıda yardımı olduğu bildirildi.

Birçok kişi e-Devlet üzerinden sunulan gıda yardımı sayesinde yılda iki kez alışveriş yükünü azalttığı belirtilerek 700 TL gıda yardımı hakkında ayrıntılar paylaşıldı. 3294 sayılı kanun kapsamında gerçekleştirilen gıda yardımı, ihtiyaç sahibi kişilerin gıda gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yapılan bir yardım olduğu belirtilerek yardımın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) tarafından yapıldığı ifade edildi.

GEREKLİ ŞARTLAR

Ramazan ayı, ikincisi Kurban Bayramı öncesi olmak üzere genellikle yılda iki kez gıda yardımı düzenlendiği belirtilerek ihtiyaç durumunda yardımın yıl boyunca devam edeceği ifade edildi. İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve giyim alışverişlerini kolaylaştırmak için sunulan 700 TL gıda yardımı için bazı şartlar bulunduğu bildirildi. Bu şartlar ise şöyle aktarıldı:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Muhtaçlık sınırı altında olmak ya da herhangi bir gelire sahip olmamak.

- Muhtaçlık Belgesi çıkartmak.

- e-Devlet veya Açık Kapı internet sitesi üzerinden başvuruda bulunmak.

e-Devlet üzerinden "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" seçilecek ve "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” seçeneğine tıklanarak ayfanın sağ üst köşesinde yer alan "Yeni Başvuru" sekmesinden başvuru formunun doldurulabileceği aktarıldı.

KİMLER YARARLANABİLİR? 

Ayrıca kimlerin bu destekten yararlanabileceği şöyle paylaşıldı:

- Hiçbir geliri olmayanlar,

- Sosyal güvencesi bulunmayanlar,

- 65 yaş üzerinde olan ve herhangi bir gelire sahip olmayanlar,

- Sahip olduğu engel sebebiyle çalışamayanlar,

- Muhtaçlık sınırının altındaki kişiler,

- Evindeki yaşlı kimseye bakmaktan sorumlu olan işsiz kişiler,

- Afet bölgesindeki afetzedeler,

- Eşi vefat eden dul ve herhangi bir işe sahip olmayan kadınlar.