Aile Bakanlığı ödemelere resmen başladı! Banka hesaplarına 3.336 TL para yatırıldı: Hemen paranızı çekin

Aile Bakanlığı ödemelere resmen başladı! Banka hesaplarına 3.336 TL para yatırıldı: Hemen paranızı çekin
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık güzel haberi verdi ve beklenen ödemelerin başladığını resmen duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık güzel haberi verdi ve Bakan Yanık açıklamalarında bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ile onlara bakan ailelere yatırılan ödemeler hesaplara geçtiğini ifade etti. Konu ile ilgili olarak evde bakım yardım ödemeleri adı altında kişi başı 3.336 TL yatırıldığı ifade edildi.

3.336 TL ÖDEME YAPILIYOR

Bakan Yanık, yapmış olduğu açıklamasında engelli bireylerin ilk olarak ailelerin yanında desteklenmeleri sebebi ile 2006 yılında başlatılan Evde Bakım ve Yardım ödemeleri ile çalışamayan vatandaşların da desteklendiğini ifade etti. Bakan Yanık açıklamalarının devamında aylık olarak 560 bin vatandaşın evde bakım yardımından yararlandığını belirtti ve hak sahibi kişilerin hesabına 3.336 TL ödeme yapıldığını vurguladı.

BAKAN YANIK'IN AÇIKLAMALARI 

Tüm bunlarla beraber Bakan Yanık açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 847 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. 2022’de toplam 18 milyar TL Evde Bakım Yardım ödemesi yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirmeye devam edeceğiz"

ŞUBAT AYINDA ZAMLI OLACAK 

Ayrıca Ocak ayında memur ve emeklilerin yeni maaşları belli olmuştu. Maaş katsayısındaki yeni düzenlemeye göre evde bakım aylıkları şubat ayı içerisinde zamlı olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.