Aile Bakanlığı Nisan ayı desteğini duyurdu! Sadece aileden 1 kişi başvursa yeter: Aylık 2.059 TL veya 3.078 TL para veriliyor

Aile Bakanlığı Nisan ayı desteğini duyurdu! Sadece aileden 1 kişi başvursa yeter: Aylık 2.059 TL veya 3.078 TL para veriliyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Nisan 2023 yeni sosyal yardım duyurusu yapıldı ve Bakan Yanık çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık açıklamalarında başvuru yapanlara 2059 TL ve 3708 TL ödeme yapılacağını ifade etti.

Aile Bakanlığı nisan ayı sosyal yardım ödemeleri 1 Nisan 2023 tarihi itibarıyla yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandığı belirtilerek Bakanlıktan devlet yardımı almak isteyenler başvuru şartlarını ve ne kadar ödeme yapılacağı araştırılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sabah saatlerinde sosyal medya üzerinden yeni yardım duyurusu yaptı. Bakanlık tarafından yapılan duyuruda 2059 TL ile 3708 TL arası maaş bağlanacağı ifade edildi.

10 GÜN İÇİNDE HESAPLARA YATACAK

Aile Bakanlığı son dakika müjdesi duyuruldu ve 2023 Nisan ayı sosyal yardım ödemeleri ile ilgili yeni duyuru yapıldığı ifade edildi. 2023 yılının nisan ayında da sosyal destek ödemesi devam edeceği belirtilerek özellikle sosyal ve ekonomik destek ödemesinden faydalananlar başvuru işlemlerini hemen yapabileceği aktarıldı. Başvuru sonrasında ise 10 gün içinde hesaplara 2059 TL ile 3708 TL arası ödeme yatırılacağı aktarıldı.

12 AY BOYUNCA ÖDENECEK 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklarının bakım masraflarını karşılayamayan aileler için SED yardımı verildiği belirtilerek SED ödemeleri 2023 Nisan ayında da devam ettiği ifade edildi. Başvuru işlemleri sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile e-devlet üzerinden Hızlı ve kolay şekilde yapılabildiği belirtilerek başvurusu onay alan aileler 12 ay boyunca bu ödeme alabileceği bildirildi.

BAYRAMDAN ÖNCE HESAPLARDA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED yardımı 2023 Nisan ayı ödeme takvimi belli olduğu belirtilerek Nisan ayısı hep yardıma ödemeleri 15 Nisan tarihinden itibaren başlayacağı vurgulandı. Yani Ramazan Bayramı öncesi yardım ödemeleri hesaplara geçmiş olacağı aktarıldı.