- Haberler
- Kamu Haber
- Fahrettin Koca Ek Ödeme Yönetmeliği kapsamında ödemelerin yüzde 40'a yükseltildiğini açıkladı!
Fahrettin Koca Ek Ödeme Yönetmeliği kapsamında ödemelerin yüzde 40'a yükseltildiğini açıkladı!
Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca Ek Ödeme Yönetmeliği'yle eğitim ve araştırma hastanelerinde çalışan profesör, doçent ve öğretim görevlilerinin ödeme katsayılarında artışa gidildiğini açıkladı. Bu artış yüzde 20 iken yüzde 40'a çıkarıldı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ek ödeme kapsamındaki öğretim elemanları ile ilgili detaylı bilgiyi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Koca'nın paylaşımında Sağlık Bakanlığı ile kullanım protokolü imzalanan üniversitelerde görev yapan hastanenin başhekimliği ile sözleşmesi var olan tüm öğretim üyelerinin ek ödemeden yararlanabileceğini açıkladı.
Üniversite hastaneleri olan tıp fakülteleri ile bakanlık hastanelerini kullanan tıp fakülteleri arasında ek ödeme konusunda bazı ayrımlar söz konusuydu. Bu ayrımların kaldırıldığı Bakan Koca tarafından açıklandı. Bununla birlikte ek ödeme katsayılarında artış ise yüzde 20'den yüzde 40'a çıkarılmıştır. Bu konu hakkında Koca sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamalarda bulunmuştur,
"Eczacıların ek ödeme kat sayıları yapılan artışla 1,20'ye çıkarıldı. Ayrıca uygulamada teşvik ödemesinde 0,7 olan katsayı 1,05 oldu. Birinci basamak sağlık kuruluşlarımızda çalışan sağlık personeli için teşvik ödemesi getirildi. Bu teşvik ödemesinde, temel sağlık başarı göstergeleri etkili olacak. Bakanlık hastaneleriyle birlikte kullanım anlaşması olan tıp fakültelerinin temel bilimler kadrolarında bulunan öğretim elemanları ek ödemeden daha fazla yararlanmanın yanı sıra, bireysel sözleşmelerinde belirlenen eğitim ve araştırma hedeflerini sağlamaları oranında teşvik ödemesinden de yararlanacak. Eğitim ve araştırma hastanelerinde görev yapan profesör, doçent ve eğitim görevlilerinin ek ödeme katsayılarında yüzde 20'den yüzde 40'a kadar artış sağlandı. Kliniklerin idari sorumluları ile eğitim sorunlularının ek ödeme katsayılarında da yüzde 10 artış gerçekleştirildi." ifadelerini kullandı.
Koca tarafından bahsedilen teşvik ödemesinden temel sağlık başarı göstergeleri etkili olmakla birlikte bakanlık hastaneleriyle birlikte kullanım anlaşması olan tıp fakültelerinin temel bilimler kadrolarında bulunan tüm öğretim elemanları ek ödemelerden daha fazla yararlanacaktır. Bununla birlikte bu sağlık çalışanlarının bireysel sözleşmelerinde belirlenen oranlarda teşvik ödemelerinden de yararlanacaktır.
Bakmadan Geçme