EYT için yeni sistem gündemde! 28 Şubat günü mecliste olacak!
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi, Kahramanmaraş depremi nedeni ile kapanan meclisle birlikte tekrar ertelendi. Bu hafta açılması planlan meclisin, 28 Şubat'ta açılmasına karar verildi.
Milyonlarca kişi meclisten geçecek ve yasalaşacak EYT düzenlemesi için gün sayarken, yaşanan acı felaket nedeni ile bu bekleyiş süresi de uzadı. Depremlerin meydana gelmesi nedeni ile mecliste çalışmalara ara verildi. Bu hafta açılması planlanan meclis, bir sonraki haftaya açılışını erteledi.
EYT düzenlemesinin ise, 28 Şubat tarihinde nihai karara erdirilmesi bekleniyor. Bu kapsamda, EYT ile emekli olabilmek için yeni bir düzenleme de gündeme geldi. SGK ve Bağ-Kur prim borcu olanlarında kolay bir şekilde emekli olabilmesi için kredi kullanımları ile peşin bir şekilde borçlarını ödeyebilmesi sağlanacak. Bu sayede kişilerin, prim borçlarını tek seferde ödeyip emeli maaşları ile kredi taksitlerini ödemesine imkan sunulacak.
YAPILANDIRMA İLE EMEKLİLİK YOLU AÇILDI
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen ve Genel Kurul gündemine gelecek yapılandırma düzenlemesi ile prim borcu olduğu için emekli olmayan binlerce kişi de emekli olabilecek. SGK prim borcu olan vatandaşlar bu borçları yapılandırabilecek ve emeklilik şartlarını yerine getirdiği halde bir süre primlerini yatırmamış olan Bağ-Kur'lular da yapılandırma ile borçlarını kapatarak emeklilik hakkı kazanabilecek.
PRİM BORCU ÖDENEREK EMEKLİ OLUNABİLİNECEK
Emeklilik için tüm şartları yerine getiren ancak, prim borcu nedeni ile emekli olamayan kişiler, prim borçlarını ödeyerek emekli olabilecekler. Aynı zamanda; ödenmemiş sigorta primi, işsizlik sigorta primi, sosyal güvenlik destek primi ve idari para cezası asılları toplamı 500 lirasını aşmayan alacaklar ve tutara bakılmadan bu alacaklara bağlı gecikme cezalarından tutarı 10 bin lirayı aşmayanların tahsilinden vazgeçilecek.
Bakmadan Geçme