- Haberler
- Gündem
- Enkazdan kurtulan teyze ekiplere yavrularım, evlatlarım.... diyerek gözleri doldurdu
Enkazdan kurtulan teyze ekiplere yavrularım, evlatlarım.... diyerek gözleri doldurdu
Hatay'da enkaz altında kalan 63 yaşındaki bir kadın, bölgeye giden orman ekipleri tarafından kurtarılırken kollarını açıp 'Yavrularım, çocuklarım' diyerek ekiplere sarıldı.
"Asrın felaketi" olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da bir kişi daha binanın enkazından 91 saatin sonunda kurtarıldı. Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler, 10 ilde 20 bine yakın kişinin ölümüne ve on binlerce kişinin yaralanmasına sebep oldu. Depremden en fazla hasar alan şehirlerden biri olan Hatay’a Türkiye’nin dört bir yanından kurtarma ekipleri gönderildi. Mersin’in Anamur ilçesine bağlı Orman İşletme Müdürlüğüne ekipleri bölgede ilk günden bu yana kurtarma çalışmalarına katıldı. Ekiplerin yapmış olduğu çalışmada enkaz altında 63 yaşında bir kadına ulaşıldı.
‘Ekiplere sarıldı'
Türkiye'nin 10 ilinde yıkıma sebep olan Kahramanmaraş merkezli iki depremde mucize kurtuluşlar yaşanıyor. Depremin üzerinden çok uzun saatler geçmesine rağmen enkazdan sağ olarak kurtarılan vatandaşlar ümit veriyor.
Ekiplerin enkaz altından çıkardığı kadın kollarını açarak "Yavrularım, çocuklarım" diye bağıran Asiye teyze ekiplere sarılıp öptü. O görüntüler kurtarma ekiplerini de gözyaşlarına boğdu. Yaşlı kadını sırtında taşıyan ekipteki bir personel ardından sedyeye yatırarak sağlık ekiplerine haber verdi. Yaşlı kadının sağlıklı olduğu ve hastaneye sevk edildiği biliniyor.
‘91 saat enkaz altında kaldı'
Depremin ardından yapılan arama kurtarma çalışmalarında gelen sevindirici haberler, kurtarma ekiplerin yorgunluğunu sona erdiriyor. Depremden büyük hasar gören Ebrar Sitesi yıkıldı. Bu siteden pek çok kişinin kurtarılmasıyla umutlar yeşerdi. Çalışmalar sonucunda 63 yaşındaki Asiye teyze 91 saat kaldığı enkazın altından sağlıklı bir şekilde çıkarıldı. Tüm Türkiye’yi gözyaşlarına boğan kurtarma anında ekiplere yavrularım diye bağıran Asiye teyze görenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Ebrar Sitesi’nde bulunan evinin deprem sebebi ile yıkılmasının ardından enkaz altında kalan Asiye Sümbül (63) ekiplerin çalışması sonrasında sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılma anı ve sonrasında yaşanan mutluluk kameralara yansırken depremzedelerin enkaz altında kalan aileleri için büyük bir umut ışığı oldu. Enkazdan sağ çıkarılan yaşlı kadın sedyeyle ambulansa taşınıp hastaneye sevk edildi.
Bakmadan Geçme