Emeklilerin ek zam talebi 2024'e mi kalacak?

Emeklilerin ek zam talebiyle ilgili belirsizlik devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, zammın 2024'e sarkabileceği yönünde yorumlandı. Emekliler, Ekim'de bir düzenleme yapılmasını ve Ocak'ta da enflasyon farkının ödenmesini istiyor.

Emekliler, Temmuz ayında zaten zam alamadıkları için Ocak ayında yapılacak zammın yeterli olmayacağını düşünüyor. Ekim’de bir düzenleme yapılacağı söylenen emekliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamalarından endişe duyuyor.

Emeklilere, Temmuz ayında %25 oranında bir zam yapıldı. Ancak bu zam, emeklileri mutlu etmedi, memnun etmedi, tatmin etmedi. Emekliler, enflasyonun altında kalan bu zammın, diğer toplum kesimlerine yapılan zamlara göre çok düşük olduğunu savundu.

Emeklilerin maaşlarındaki bu adaletsizliği gidermek için ek bir zam talebi gündeme geldi. Emekliler, maaşlarının artırılması ve refah payı verilmesini istedi.

Ekim’de bir düzenleme yapılacak mı?

Emeklilerin ek zam talebiyle ilgili olarak Ekim ayında bir düzenleme yapılacağı belirtiliyordu. Hazine ve Maliye Bakanı, iki hafta önce yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşlarıyla ilgili bir düzenlemenin Ekim başında Meclis’e sunulacağını söylemişti.

Ancak bu açıklama, bütün emeklileri kapsamadığı için yeterli bulunmadı. Emekliler, en düşük maaş alanların yanı sıra diğer emekli gruplarının da durumunun iyileştirilmesini talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne dedi?

Emeklilerin ek zam talebiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir değerlendirme yaptı. Erdoğan, ABD ziyareti öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, ilgili bakanın çalışmalarını sürdürdüğünü ve dönüşte kendisinden bilgi alacağını söyledi.

Erdoğan’ın açıklamasının anahtar cümlesi ise şöyle oldu: “İnşallah 2024’e bunun kararlarını vermiş olarak gireriz.” Bu cümle, emeklilerin ek zam talebinin karşılanmasının 2024 yılına sarkabileceği şeklinde yorumlandı.

Erdoğan’ın bu sözleri, emekliler arasında hayal kırıklığı ve tepki yarattı. Emekliler, Ekim’de bir düzenleme yapılmasını ve Ocak’ta da enflasyon farkının ödenmesini istiyor.

Emekliler ne yapacak?

Emeklilerin ek zam talebiyle ilgili belirsizlik devam ediyor. Emekliler, hükümetten net bir açıklama bekliyor. Emekliler, haklarını aramak için eylem yapmayı da düşünüyor.

Emekliler, maaşlarının yükseltilmesi ve refah payı alması için mücadele edeceklerini söylüyor. Emekliler, seslerini duyurmak için sosyal medyada da kampanya başlattı. Emekliler, #emekliyezam hashtagiyle taleplerini dile getiriyor.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!