• Haberler
  • Ekonomi
  • Emekliler memnun kalmadı! En az 5 bin lira olması gerekiyordu: Yeni zam gelecek mi

Emekliler memnun kalmadı! En az 5 bin lira olması gerekiyordu: Yeni zam gelecek mi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu belirterek, gerçekçi kriterlere göre güncellenmesi talebinde bulundu.

Kazım Ergün, TÜİK rakamlarını dikkate alarak yapılan bir hesaplama sonucunda en düşük emekli ikramiyesinin 5,679.08 TL olması gerektiğini ifade etti.

emekli7.jpg

TÜED Başkanından Bayram İkramiyesi Artışına Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı bayram ikramiyesinin 3,000 TL olmasına tepki gösteren Ergün, bu rakamın yeterli olmadığını dile getirdi.

emekli11.webp

Emeklilere Yapılan Artış Emeklileri Mutlu Etmedi

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu mitinginde emeklilere bayram ikramiyesinin 3,000 TL olarak artırıldığını duyurmuş ancak bu artış emekliler tarafından yetersiz bulunmuştu.

emekli10-001.jpg

Ergün: "Piyasa Koşullarına Göre Güncellenmeli!"

TÜED Başkanı, piyasa koşullarına göre bayram ikramiyelerinin güncellenmesi gerektiğini vurgulayarak, rakamların gerçekçi kriterlere uygun olması çağrısında bulundu.

emekli8.jpg

Bayram İkramiyeleri Kimlere ve Ne Zaman Ödenecek?

Bayram ikramiyeleri maaşını tam olarak hak eden tüm emeklilere 3,000 TL olarak ödenecek. Ayrıca dul ve yetimlere hak ediş oranları kadar bayram ikramiyesi ödenecek. İkramiyeler, Ramazan Bayramı'nda 9 Nisan 2024 tarihinden önce ödenecek, Kurban Bayramı'nda ise 15 Haziran 2024 tarihinden önce ödeme yapılacak.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!