Türkiye ekonomisi 2021 Kasım ayı itibariyle etkisini ciddi gösteren ekonomik sorunların başlangıç zamanı ve günümüze kadar devam eden süreç aralığıdır. Her ay yükselen enflasyon, döviz birimlerinin ani yükseliş ve düşüşü, Türk Lirasının değer kaybetmesi, sert dalgalanmalar sebebiyle vatandaşların ortaya çıkan tablo sonucunda ciddi talep ve şikayetleri artmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 84 milyon vatandaşın talep ve şikayetlerine kulak asarak emekçilerin ay sonunda rahat nefes almalarını sağlayacak, cepleri ve temel ihtiyaçlarını rahatlıkla sağlayacak yeni çalışmaların başlatılması için yetkili Hükümet görevlilerine talimat verdi. Böylelikle ay başında yoğun çalışmaların olduğu herkesin dört gözle beklediği haber nihayet geldi. Vatandaşların ücretlerine ciddi oranda zam yapıldı. İş bitmedi şimdilik ortam güzelleşti denilebilir. Kısa süre sonra yapılan zamların iyi mi yoksa kötü bir tercih olduğu anlaşılacak. Maaşlara zam mı yoksa artan temel ihtiyaç ürünlerinde kontrol sağlamak daha mı iyi olacağını ilerleyen günlerde yaşayıp göreceğiz.
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, geçtiğimiz günlerde yeni açıklamaları ile gündeme bomba gibi düştü. Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı şöyle belirtti, ''Meteor düşse daha kötüsü olamazdı.'' diyerek gelinen noktayı ele alarak değerlendirmelerde bulundu.
Atilla Yeşilada, 2018 referandumu sonrası Türkiye ekonomisi hakkında, ''Meteor düşseydi daha iyi şartlarda olurdu Türkiye diye düşünüyorum. Dinazorları tarihten silen meteor öyle bir şey düşseydi bile daha iyi sonuçlar alırdık. Her açıdan sadece ekonomik açıdan değil.'' diyerek referandumdan günümüze kadar olan süreç hakkında konuştu.
Yeşilada ekonomide yaşanılanlar için, ''Görünen enflasyondur. Tamamen kontrolden çıktı. AK Parti iktidarında 7 yıllık maliyet ödendi enflasyon tek haneye indirmek için. Cumhurbaşkanlığı sistemi döneminde iki yılda çift haneye çıktık. Şimdi artık hiperenflasyona hızlanarak giden enflasyona gidiyoruz. Merkez Bankası rezervleri fütursuzca harcandı. Türkiye'nin döviz varlığı resmen peşkeş çekildi. Bir kısmı yabancılara bir kısmı vatandaşa dağıtıldı. Türkiye'den sermaye kaçtı.